Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

25.2. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalahoidon tarve jatkuu tasaisena, rokotustahti hiipunut

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui torstaina 295 uutta koronavirustartuntaa. Raportoitu määrä ei kuitenkaan kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä kaikkia sairastuneita ei enää testata virallisesti.

Sairaalassa on 32 koronapotilasta, joista tehohoidossa on neljä. Viimeisen viikon aikana sairaalassa on ollut päivittäin keskimäärin noin 37 koronapotilasta.

Tautiin on pandemian aikana kuollut Päijät-Soten alueella 80 ihmistä.

Ilmaantuvuusluku on 1 729. Luvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Edellisen viikon aikana otetuista näytteistä hieman yli 44 prosenttia on ollut positiivisia. Näytteitä on otettu viime aikoina keskimäärin 558 päivässä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä sulki torstaina walk-in-rokotuspisteet Lahden kauppakeskus Trioa lukuunottamatta. Rokotustahti on hiipunut, sillä rokotuksessa kävijöitä on ollut viikossa enää vajaat 2 000. Triosta rokotuksen saa sekä ilman ajanvarausta että ajanvarauksella. Rokotuksia saa ajanvarauksella myös kuntien sote-keskuksista. Lisäksi joihinkin kauppoihin avataan maaliskuussa pop-up-rokotuspisteitä.

Hyvinvointiyhtymän alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen oli perjantaina saanut 88,3 prosenttia ja toisen 85,2 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista asukkaista kolmannen rokotuksen on saanut noin 63 prosenttia.

Uutista päivitetty kello 14.32 rokotustiedoilla