Avi: Päijät-Hämeen koronarajoitukset poistuvat

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) ei jatka Päijät-Hämeen koronarajoituksia helmikuun jälkeen.

Nykyiset rajoitukset päättyvät maanantaina 28. helmikuuta. Päijät-Hämeen koronakoordinaatioryhmä ja hyvinvointiyhtymä ovat molemmat todenneet, ettei rajoitusten jatkaminen ole enää välttämätöntä.

Koronaepidemia ei ole ohi ja virusta on runsaasti liikkeellä. Hyvinvointiyhtymän mukaan sairaalahoidon osalta on kuitenkin nähtävissä käänne parempaan.

Vielä maanantaihin asti Päijät-Hämeessä ovat voimassa sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset. Henkilörajaa ei ole, mutta yli 50 henkilön tilaisuuksissa voi olla enintään puolet enimmäisosallistujamäärästä. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Maaliskuun alusta alkaen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella ovat voimassa suositukset muun muassa etätyöstä ja maskin käytöstä.

Vaikka rajoituksia puretaan, kertoo aluehallintovirasto seuraavansa tilannetta edelleen tiiviisti. Epidemiatilanne on edelleen vakava suuressa osassa Suomea, joten ihmisten omat toimet, kuten hygieniasuositusten noudattaminen ja rokotteiden ottaminen, korostuvat.

Myös ruoka- ja anniskeluravintoloita koskevat rajoitukset poistuvat maaliskuun alussa. Hallitus päätti asiasta torstaina.

Päijät-Sote: koronan sairaalakuormitus yhä korkea, ei kuitenkaan enää kasvanut

Sairaalakuormitus on hellittänyt, yksi uusi kuolemantapaus

Miksi Päijät-Hämeessä suljetaan väliaikaiset koronarokotuspisteet?

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut