Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päijät-Hämeen rajoituksia ja suosituksia esitetään kevennettäväksi helmikuun jälkeen – laaja maskisuositus pysyy, siirtymistä etätyöstä työpaikoille suositellaan tehtäväksi asteittain

Rajoitusten keventäminen lisää kontakteja ja tilanteita koronatartuntojen leviämiseen.

Päijät-Soten koronayhteistyöryhmä esittää, että alueen rajoituksia ja suosituksia kevennetään helmikuun jälkeen.

Yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia ei esitetä jatkettavaksi nykyisen voimassaolon eli 28. helmikuuta jälkeen, koska sairaalahoidon tarve on kääntynyt laskuun. Myöskään yksityistilaisuuksiin ei enää suositeta enimmäisosallistujarajaa.

Tiedotteen mukaan Päijät-Soten alueella koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on edelleen suuri, mutta sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kääntynyt laskuun viimeisen viikon aikana. Tartuntamäärät ovat alueella yhä korkealla tasolla.

Myös valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 28. helmikuuta. Koronayhteistyöryhmä suosittelee, että työnantajat järjestäisivät siirtymän laajasta etätyöstä 1. maaliskuuta alkaen asteittain yhdistäen etä- ja lähityötä.

Laaja maskisuositus on edelleen voimassa Päijät-Soten alueella.

Tällä hetkellä voimassa on sisätiloissa järjestettäviä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia koskeva osallistujarajoitus, jonka mukaan niihin saa osallistua korkeintaan puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä.

Asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita koskeva päätös taas velvoittaa vähentämään lähikontakteja näissä paikoissa tila- ja asiakaspaikkajärjestelyin, ja se koskee esimerkiksi kauppoja, kirjastoja ja museoita. Yksityistilaisuudet suositellaan rajaamaan enintään 50 henkilöön.

Rajoitusten purkaminen ensi viikolla lisää kontakteja ja tilanteita koronatartuntojen leviämiseen. Itseä ja läheisiä kannattaa edelleen suojata omalla toiminnalla, Päijät-Soten tiedotteessa muistutetaan.

Oireisena tulee pysyä kotona, ja käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Paras tapa suojautua vakavalta koronataudilta on ottaa rokotus. Rokotuksen voi ottaa helposti ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Rokotuspisteet löytyvät täältä.

Rajoitusten keventämisen jälkeenkin kaikissa asiakas- ja yleisötiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen sekä olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset. Lisäksi mahdolliset asiakaspaikat on sijoitettava riittävän etäälle toisistaan ja oleskelu järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 2. maaliskuuta arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Miksi Päijät-Hämeessä suljetaan väliaikaiset koronarokotuspisteet?

Päijät-Sote: koronan sairaalakuormitus yhä korkea, ei kuitenkaan enää kasvanut

Avi: Päijät-Hämeen nykyiset kokoontumisrajoitukset jatkuvat kuun loppuun