Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

23.2. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Tartuntojen määrä hypähti, yksi uusi kuolemantapaus varmistui

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui tiistaina 383 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi suuri osa tartunnoista jää kotitestien yleistymisen vuoksi virallisten lukujen ulkopuolelle.

Sairaalassa on 34 koronapotilasta, joista tehohoidossa on kaksi. Viimeisen viikon aikana sairaalahoidossa on ollut päivittäin keskimäärin lähes 39 koronapotilasta.

Päijät-Sote kertoo myös yhdestä uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta. Tautiin on pandemian aikana kuollut hyvinvointiyhtymän alueella nyt 79 ihmistä.

Ilmaantuvuusluku nousi 1 742:een. Luvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Edellisen viikon aikana otetuista näytteistä noin 43 prosenttia on ollut positiivisia. Näytteitä on otettu keskimäärin runsaat 500 päivässä.

Päijät-Sote suosittelee kotitestin tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, tartunnan saaneelle suositellaan omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Hyvinvointiyhtymän alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 88,2 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista asukkaista kolmannen rokotuksen on saanut noin 62 prosenttia.

Uutista päivitetty kello 14.12 rokotustiedoilla

Miksi Päijät-Hämeessä suljetaan väliaikaiset koronarokotuspisteet?

Päijät-Sote: koronan sairaalakuormitus yhä korkea, ei kuitenkaan enää kasvanut

Avi: Päijät-Hämeen nykyiset kokoontumisrajoitukset jatkuvat kuun loppuun