22.2. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Kolme uutta koronakuolemaa, tehohoidossa neljä potilasta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui maanantaina 298 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalassa on 38 koronapotilasta, joista tehohoidossa on neljä. Viimeisen viikon aikana sairaalahoidossa on ollut päivittäin keskimäärin 39 koronapotilasta.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä luonnehti maanantaina sairaalakuormituksen jatkuvan alueella edelleen korkeana, mutta se ei ole kuitenkaan kasvanut viimeisen viikon aikana.

Päijät-Sote kertoo myös kolmesta uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta. Tautiin on pandemian aikana kuollut hyvinvointiyhtymän alueella nyt 78 ihmistä.

Ilmaantuvuusluku nousi 1 710:een, eli se palasi edeltävän kahden viikon jakson tasolle.

Edellisen viikon aikana otetuista näytteistä 43 prosenttia on ollut positiivisia. Näytteitä on otettu runsaat 500 päivässä.

Suurin osa koronatartunnoista jää nykyään kotitestien yleistymisen vuoksi virallisten lukujen ulkopuolelle. Myös Päijät-Sote suosittelee kotitestin tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, tartunnan saaneelle suositellaan omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Hyvinvointiyhtymän alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 88,2 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista asukkaista kolmannen rokotuksen on saanut noin 62 prosenttia.

Kello 13.21 lisätty yksi sairaalahoidossa oleva potilas, päivitetty kello 14.14 rokotustiedoilla.

Päijät-Sote: koronan sairaalakuormitus yhä korkea, ei kuitenkaan enää kasvanut

Koronapandemian aiheuttamien hoitojonojen purkaminen kestää aiemmin arvioitua pidempään

Avi: Päijät-Hämeen nykyiset kokoontumisrajoitukset jatkuvat kuun loppuun

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut