Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Hevoskuljetustrailerin vetoauto suistui penkkaan moottoritiellä Orimattilassa – haittasi liikennettä tunnin ajan

Maastoauton ja hevostrailerin yhdistelmä karkasi liukkaalla ja lumisella Nelostiellä kuljettajan hallinnasta maanantaina illalla. Onnettomuus sattui kello 19.30 aikaan moottoritien pohjoiseen menevillä kaistoilla Miekkiön kohdalla. Onnettomuuspaikka sijaitsi noin kolme kilometriä Renkomäen liittymästä etelän suuntaan.

– Kuljettaja oli menettänyt ajoneuvoyhdistelmän hallinnan. Auto ajautui poikittain penkkaan ja hevostraileri kääntyi tulosuuntaan päin. Yhdistelmää oli hankalaa saada tielle takaisin oikeaan suuntaan ja niinpä liikenne jouduttiin ohjaamaan tunnin ajaksi yhdelle kaistalle. Hevosta ei kuitenkaan tarvinnut purkaa pois trailerista. Sille eikä ihmisille sattunut mitään. Myös ajoneuvoyhdistelmä pysyi ehjänä ja pääsi lopulta jatkamaan matkaansa, Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ruiskumestari Antti Sarka kertoo.

Sarkan mukaan ajokeli oli maanantaina alkuillasta erittäin hankala. Tienpinta oli jäinen ja sen päälle oli satanut kevyttä, pölyävää pakkaslunta.

Molemmat kaistat avautuivat liikenteelle kello 21.30.