Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Päijät-Sote: koronan sairaalakuormitus yhä korkea, ei kuitenkaan enää kasvanut

Koronaviruksen aiheuttama sairaalakuormitus jatkuu edelleen korkeana Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella, mutta se ei ole enää kasvanut viimeisen viikon aikana.

Sairaalassa on 39 koronapotilasta, ja heistä kolme on tehohoidossa. Sairaalaan joutui viime viikolla 37 koronapotilasta, kertoo Päijät-Sote.

Lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollon koronatestiin. Testiä suositellaan sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville ja vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville, myös raskaana oleville.

Kotitestin voi tehdä, jos virukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, viranomaiset suosittelevat omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Hyvinvointiyhtymän alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 62 prosenttia.

Päijät-Sote muistuttaa, että walk-in-rokotukseen pääsee jonottamatta ja ilman ajanvarausta.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkoi viime viikolla Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia helmikuun loppuun juuri sairaalakuormituksen korkean tason vuoksi. Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona arvioimaan epidemiatilannetta.