Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Tärkeät pisteet lähtivät Vaasaan

1. erä

Kun Pelicansin kuuluttaja Ilkka Varmavuo esitteli Kaanien avauskentällistä, ylivoimaisesti suurimmat aplodit sai maalivahti Patrik Bartosak. Bartosak pelaa sitten viime kevään playoff-pelien ensimmäistä otteluaan jälleen Pelicansin paidassa.

Kamppailuun lähtö ei ollut isänniltä silti mikään hurmosmainen. Liekö matsin tärkeys sitten ottanut pelaajista niskalenkin vai mikä, mutta Pelicans oli jotenkin varpaillaan.

Ensimmäinen kymppi oli vaasalaisten heiniä. Muutaman tilanteen poikasen Sport pystyi luomaan Bartosakin nenän eteen, mutta tsekkivahti torjui varmasti.

Sport sai ajassa 5.32 mahdollisuuden ylivoimalla, kun Jiri Smejkal sai estämisestä jäähyn.

Pelicans pelasi jämäkkää alivoimaa ja selvitti tilanteen ilman suurempia vaikeuksia.

Kun avauserä kääntyi jälkimmäiselle kympille, lahtelaisisännät ottivat otteen kaukalon tapahtumista.

Ajassa 12.05 Pelicans siirtyi johtoon. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen Teemu Eronen levitti pelin pakkiparilleen Karlis Cukstelle, joka toimitti kiekon maalille. Kiekko pomppi Smejkalille, joka käänsi sen luukulle, josta Elias Vilén sai laittaa rauhassa tyhjiin kamppailun avausosuman.

Pelicans pääsi kokeilemaan myös ylivoimatehokkuuttaan. Negatiivinen kierre jatkui, sillä Pelicansin ylivoima on viiden viime kierroksen otannalla liigan toiseksi heikointa. Nytkään se ei ottanut toimiakseen. Syötöt olivat huolimattomia eikä kiekko liikkunut riittävän nopeasti.

Erän lopussa Pelicansille siunaantui toinenkin mahdollisuus iskeä ylivoimalla. Mutta kun ei niin ei. Isäntien erikoistilannepelaamisesta ei puutu tällä hetkellä napsu tai kaksi, vaan ainakin kolme.

2. erä

Pelicans tuli kakkoserään vauhdikkaasti. Heti erän toisella minuutilla Jesse Saarinen tarjoili maagisen syötön takatolpalle kiiruhtaneelle Mikko Kousalle, mutta lahtelaispakki ei onnistunut nostamaan kiekkoa yli Rasmus Reijolan patjan.

Erä eteni sen jälkeen melko tasaisena. Molemmilla oli hetkensä hyökkäyspäässä, mutta mitään huippuvaarallista joukkueet eivät saaneet aikaan. Kovaa kamppailua nähtiin sitten senkin edestä.

Erän viimeiset kuusi minuuttia olivat lahtelaisille hankalat. Sitä edesauttoivat kaksi peräkkäistä jäähyä. Ensin Leevi Tukiainen joutui rikkomaan Roope Talajaa. Jos on Pelicansin ylivoima tökkinyt jo pitkään, niin ei Sportikaan erikoistilanneosaamista kehumaan pääse. Joukkue sai sentään pyöritystä aikaan, mutta siihen se jäi. Ja jos joku yksittäinen kuti tuli läpi, Bartosak hoiti tilanteet tyylikkäästi.

Heti kun Tukiainen pääsi pois boksista, oli Aleks Haatasen vuoro ottaa typerä jäähy. Haatanen kamppasi hyökkäysalueella vaasalaispakin ja joutui jäähylle käsien levittelystä huolimatta. Sportin jälkimmäiseen ylivoimaan pätee samat sanat kuin ensimmäiseenkin. Myös isäntien alivoima ansaitsee kehut.

3. erä

Pelicans sai heti päätöserän alussa loistavan mahdollisuuden tuplata johtonsa, kun vierasjoukkueen Juho Tommila lähti ajassa 41.27 rangaistusaitioon.

Pelicansin ylivoimasta ei tällä kertaa pystynyt sanomaan oikein mitään, koska Pelicans ei saanut kiekkoa edes hyökkäysalueelle! Kummallakin ylivoimaviisikolla homma tökki niin pahasti, että suoritus jäi ala-arvoiseksi.

Kun Sport pääsi täysilukuiseksi, se kaatoi ämpärillisen kylmää vettä Pelicansin niskaan. Kuin varkain vaasalaiset porhalsivat vastaiskuun, jonka päätti tuliseen vetoon Sebastian Stålberg. Stålbergin terävä laukaus sujahti Bartosakin kilpipuolelta verkkoon.

1–1-tasoitusmaali syntyi ajassa 44.44.

Ennen kolmannen erän puoliväliä Pelicans pääsi taas ylivoimalle. Henrik Eriksson joutui boksiin, mutta tälläkään kertaa kotijoukkueelle ei maistunut. Miika Roineelle tuli yksi paikan puolikas, mutta hyökkääjä ei onnistunut viimeistelyssä. Muuten pakkopeli oli jälleen heikkoa. Pelicans ei saa aikaiseksi vetoja, ei maskia, ei yhtään mitään. Suoraviivaisuudesta ei ole tietoakaan.

Viisi minuuttia ennen loppua Pelicansin hyökkääjä Brad Lambert sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Sport pyöritti vaarallisesti, mutta uhrautuvasti puolustanut lahtelaisryhmä kesti kuin kestikin alivoiman hienosti.

Näin ollen kamppailun ratkaisua haetaan jatkoajalta, joka alkaa kotvan kuluttua.

Jatkoaika + rankkarit:

Jatkoajan ensimmäiset 2,5 minuuttia olivat lahtelaisten hallussa. Parhaalle paikalle murtautui Jiri Smejkal, mutta tsekki päätti jostain syystä olla yrittämättä lainkaan maalintekoa. Smejkalin mielestä hän sai Sportin pakilta näpeilleen.

Sport ei juurikaan päässyt uhittelemaan Bartosakin maalille.

Kun viiden minuutin jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, edettiin rangaistuslaukauksiin.

Siinä pidemmän korren veti Sport. Ainoa onnistuja rankkareissa oli Valtteri Viljanen. Pelicansista onneaan kävivät kokeilemassa Brad Lambert, Jiri Smejkal ja Leevi Tukiainen. Jokainen joutui pettymään. Näin Sport haki Lahdesta voiton maalein 2–1.

Tsékkikaksikko jälleen mukana – tässä Pelicansin kokoonpano Sport-otteluun