Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Mehiläinen lennähti ulkomaille onnistuneesti - yritysostot laajensivat yhtiön Viroon, Ruotsiin ja Saksaan

Mehiläisen kannattava kasvu jatkui vahvana vuonna 2021, kertoo yhtiön tiedote. Yhtiö toteutti mittavat investoinnit toiminnan kehittämiseen vuoden aikana. Mehiläinen kolminkertaisti investointiensa kokonaismäärän edellisvuodesta. Yhtiö käynnisti myös kansainvälisen laajentumisen.

Julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta merkittävä virstanpylväs oli Harjun terveys oy -yhteisyritys Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kanssa. Se aloitti toimintansa viime vuoden alussa.

Myös Mehiläisen henkilöstöpalvelut ja kotiin vietävät palvelut kasvoivat voimakkaasti.

Mehiläisen asumispalveluiden asiakasmäärät kasvoivat ja yhtiö täytti tiukentuneet henkilöstön mitoitusvaatimukset. Kannattavuudessa on kuitenkin vielä parannettavaa.

Mehiläisen viime vuoden liikevaihto kasvoi 20 prosenttia ollen 1,4 miljardia euroa. Oikaistu liikevoitto oli hyvä, eli lähes 12 prosenttia liikevaihdosta.

Mehiläinen laajeni viime vuonna Viroon, Ruotsiin ja Saksaan yritysostojen kautta.

Yhtiön mukaan terveyspalvelumarkkina kasvaa näissä maissa voimakkaasti ja yksityisen palvelutuotannon osuus on merkittävä. Ruotsissa ja Saksassa on myös laaja valinnanvapaus julkisesti rahoitetun terveydenhuollon osalta.

Mehiläisen mukaan markkinat ovat kuitenkin pirstaloituneita ja Suomea jäljessä digitalisaation hyödyntämisessä. Tämä tarjoaa Mehiläiselle mahdollisuuden hyödyntää yritysostoista ja digitalisaatiosta kertynyttä osaamistaan.

Mehiläinen laajeni digitaalisten terveydenhuollon ohjelmistopalveluiden tuottajana myös useisiin muihin maihin. Sopimuksia solmittiin Euroopan lisäksi toimituksista Lähi-itään ja Afrikkaan.