Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lahdessa kuvatun Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -elokuvan ensi-ilta julki

Lahdessa kuvattu koko perheen elokuva Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka saa ensi-iltansa 1. huhtikuuta. Päivämäärä ja elokuvan virallinen trailer eli esittelyvideo julkistettiin torstaina.

Tietoa ensi-illasta ehdittiin jo odotella, sillä ensi-iltaa lykättiin matkan varrella koronarajoitusten takia.

Elokuva on toteutettu vankasti lahtelaisin voimin. Sen ovat ohjanneet ja käsikirjoittaneet Väinö Weckström ja Jarkko Felin, ja elokuva pohjautuu palkitun Kalle Veirron lasten- ja nuortenkirjasarjaan.

Muun muassa Lahden Launeella kuvatussa elokuvassa ystävykset Henkka Virtanen ja J.K. Kivimutka ryhtyvät selvittämään mahdollista rikosta, kun koulumatkalla vastaan tulee karmea johtolanka. Kun myös postilaatikot katoavat rauhallisella pientaloalueella, etsivätoimistolla on selvitettävänään jo kaksi rikosta.

Hauskaksi ja jännittäväksi kuvaillussa seikkailussa pojat joutuvat kohtaamaan myös omat pelkonsa.

Pääosarooleja näyttelevät Veetu Hietanen, Mikael Ehn ja Sira Junno, ja muissa rooleissa nähdään muun muassa Heikki Nousiainen, Pirjo Heikkilä, Annu Valonen, Anna Pitkämäki ja Tapani Kalliomäki. Elokuvan tuottaa Fishcock Films Company ja levittää Future Film.