Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Vanhojentansseja pääsee seuraamaan kotisohvilta Lahdessa – lyseosta tapahtuman välittää seitsemän kameraa: "Voidaan puhua pienimuotoisesta tv-lähetyksestä"

Lahden lukioiden vanhojentansseja voi seurata verkossa torstaina ja perjantaina. Yleisö ei pääse seuraamaan tansseja paikan päälle koronarajoitusten takia, mutta verkossa tanssien striimaukset ovat kaikkien seurattavissa. Tansseja pääsee seuraamaan ESS.fissä ja koulujen omissa palveluissa.

Ensimmäisinä taitojaan esittelevät Lahden lyseon ja Lahden yhteiskoulun vanhat torstaina 10. helmikuuta.

Lahden lyseon rehtori Tero Matkaniemi kertoo, että tanssien välittämiseen kotisohville on valmistauduttu tarkoin. Jokaisen tanssijan näkyminen striimauksessa ei ainakaan jää kalustosta kiinni.

– Tilaisuutta kuvataan seitsemällä kameralla, ja kaikki äänetkin on tehty laadukkaasti. Voidaan puhua pienimuotoisesta tv-lähetyksestä.

Lyseon liikuntasalissa pyörähtelee yhteensä 240 tanssijaa. Ensimmäinen ryhmä esiintyy kello 17, toinen ryhmä kello 18.30 ja kolmas ryhmä kello 20. Striimauksia voi seurata täällä.

Lahden yhteiskoulun vanhat esiintyvät torstaina kahdessa ryhmässä. Ensimmäinen ryhmä tanssii kello 18 ja toinen kello 19. Yhteiskoulussa tanssiaisten musiikista vastaa perinteiden mukaisesti koulun oma orkesteri. Lahden yhteiskoulun tanssistriimauksia voit seurata täällä.

Perjantaina 11. helmikuuta vuorossa ovat Tiirismaan ja Kannaksen lukion vanhat. Syksyllä yhdistyvien lukioiden oppilaat pääsevät tanssimaan ensimmäistä kertaa heidän käyttöönsä rakentuvan uuden kampuksen liikuntahallissa.

Kannaksen esitys striimataan kello 16.45–17.30. Tansseihin osallistuu 180 opiskelijaa.

Tiirismaan lukionkin vanhojentanssit striimataan perjantaina klo 18.30 alkaen. Tansseihin osallistuu noin 130 opiskelijaa. Tapahtumaa voi seurata tämän artikkelin kautta täältä.

Joogakeinuja, biljardipöytiä ja hiljaisia työtiloja – tätä kaikkea löytyy syksyllä Lahden lukio Gaudian käytäviltä, katso kuvat

Päivitetty Tiirismaan lukion vanhojentanssien striimaaminen 10.2. klo 13.15.