Kokoontumisrajoituksia halutaan keventää Päijät-Hämeessä – kiekko-otteluihin ja elokuviin saisi ottaa aiempaa enemmän yleisöä - kuuntele haastattelu

Jääkiekko-otteluihin ja elokuviin voidaan ottaa entistä enemmän yleisöä, suosittaa keskiviikkona kokoontunut Päijät-Hämeen koronayhteistyöryhmä. Se esittää aluehallintovirastolle, että kokoontumisrajoituksia kevennetään 14.2. eli ensi maanantaista alkaen.

Ehdotuksen mukaan sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa osallistujia voi olla korkeintaan puolet enimmäismäärästä. Rajoitus ei kuitenkaan koske enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia.

Nyt sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Ulkotiloissa kokoontumisten henkilömäärää ei nytkään enää rajoiteta.

Koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona rajoituksille.

Yhteistyöryhmä esittää, että sen ehdottamat kokoontumisrajoitukset olisivat voimassa 21. helmikuuta saakka. Mikäli sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä pysyy vakaana tai vähenee, on mahdollista, että tuolloin kevennetään rajoituksia edelleen.

Päijät-Hämeen koronatilanne on pysynyt vakaana, mutta tartunta- ja potilasmäärät ovat korkeat. Koronayhteistyöryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kokoontumisrajoitusten keventämistä jatketaan.

Aluehallintovirasto salli 2. helmikuuta muun maussa kuntosalien ja uimahallien avaamisen. Asiakas- ja yleisötiloissa pitää silti edelleen välttää lähikontakteja.

Koronayhteistyöryhmän tiedotteen mukaan Päijät-Hämeen koronatilanne on vakaa, vaikka tartuntamäärät ovat edelleen korkealla tasolla. Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä ei ole kasvanut viime päivinä, mutta on yhä huomattavan korkea.

Rajoitusten vähentämisen jatkaminen lisää kontakteja ja on odotettavissa, että koronatartuntojen määrä kasvaa.

Päijät-Soten rokotuspisteissä on runsaasti vapaita aikoja eikä walk-in-rokotuspisteillä ei ole enää jonoja.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään ensi keskiviikkona arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Kuuntele Tuomo Niemisen haastattelu Radio Voimassa

Tartuntoja varmistettu 315 – uusia kuolemantapauksia on kaksi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut