Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Ota kantaa! Mitä Asikkalan kunnan kulttuurielämästä puuttuu? Mikä toimii hyvin?

Etelä-Suomen Sanomien kulttuuritoimitus aloittaa uuden juttusarjan, jossa perehdytään Päijät-Hämeen kuntiin kulttuuritoimijoina. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Asikkalan kunta.

Kaikille Suomen kunnille on annettu kuntalaissa velvollisuus järjestää kulttuuritoimintaa, mutta käytännössä lain kirjaimen voi täyttää melkein millä tahansa.

Asikkalan kunta käyttää kulttuuriin nykyisin noin 20 euroa vuodessa asukasta kohti, kun kirjaston lukuja ei oteta huomioon. Kunnanjohtajakin myöntää, että summa ei ole suuren suuri.

Liikuntamyönteisyydestään tunnettu kunta on kuitenkin pyrkinyt aivan viime aikoina nostamaan kulttuuriprofiiliaan palkkaamalla itselleen kulttuurituottajan. Sarjakuvataiteilija Solja Järvenpää aloitti tehtävässä tammikuussa.

Asikkalan kunnan kulttuurielämää koskevat mielipiteet ja kehitysehdotukset voi jättää tämän jutun kommenttikenttään. Kommentteja saatetaan käyttää myöhemmän jatkojutun materiaalina.

"Inspiroidun tosi helposti" – uusi kulttuurituottaja Solja Järvenpää aikoo etsiä Asikkalan kunnan piilevän kulttuuripotentiaalin