Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lahden kaupunki päätti koronatuesta rajoitusten rasittamille yhteisöille – vuokriin ja käyttömaksuihin voi saada helpotusta, kulttuuritoimijoiden avustuksia ei peritä takaisin

Lahden kaupunki haluaa edelleen tukea vuokralaisinaan olevia yrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä, jotka ovat joutuneet supistamaan liiketoimintaansa koronarajoitusten vuoksi. Kaupunginhallitus päätti maanantaina koronatuesta pitkittyneen pandemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Kaupungin ja sen tytäryhtiöiden vuokralaisten tulee hakea korvauksia koronarajoitusten aiheuttamista kustannuksista ensisijaisesti Valtiokonttorilta, josta voi hakea kustannustukea tai sulkemiskorvausta.

Lahden kaupunki ja sen tytäryhtiöt luopuvat tilapäisesti vuokramaksujen perintätoimista niiltä yhteisöiltä, joiden toiminta on yleisö- ja tapahtumarajoitusten vuoksi tosiasiallisesti estynyt.

Samoin voidaan tapauskohtaisesti myöntää vuokrahelpotusta niille kaupungin ja sen tytäryhtiöiden vuokralaisina oleville yrityksille, joiden toiminta on estynyt tai sitä on voimakkaasti rajoitettu koronarajoitusten takia.

Kulttuurijärjestöille ja -toimijoille sekä taiteen perusopetuksen järjestäjille myönnettyjä avustuksia tälle vuodelle ei peritä takaisin.

Liikuntatilojen ja -alueiden käyttömaksuista myönnetään tapauskohtaisesti mahdollisia helpotuksia, jotka liittyvät osallistuja- tai yleisömäärien toteutuneisiin rajoituksiin ja niiden aiheuttamiin talousvaikutuksiin.

Lahden tulosennuste kääntyi lähes päälaelleen: ylijäämää on kertymässä 28,5 miljoonaa euroa

Kuntosalit avasivat ovensa ja innokkaimmat tuskin malttoivat odottaa – Lahdessa ovella jonoa heti yöllä, kuuntele haastattelu

Lahden kaupunginteatterin johtaja Ilkka Laasonen kritisoi rajoituslinjauksia tempoileviksi – teatteri siirtää ensi-iltoja syksyyn, ja silloin uutta esitettävää on ennätyspaljon