Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on hienoisessa nousussa – epidemiatilanne Päijät-Hämeessä kuitenkin vakaa

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on hienoisessa kasvussa Päijät-Hämeessä. Koronapotilaiden määrä nousi Päijät-Soten mukaan viime viikolla selvästi toissaviikkoon verrattuna. Sairaalassa on tällä hetkellä 31 koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa. Viime viikolla sairaalahoitoon joutui 29 koronapotilasta.

Epidemiatilanne on Päijät-Hämeessä vakaa, mutta omikrontartuntojen määrä kasvaa, kun koronarajoituksia puretaan. Jotta sairaalahoitoon johtavilta tartunnoilta vältytään, Päijät-Sote kannustaa hakemaan kolmannen rokotteen, jos siihen on mahdollisuus. Rokotuspisteillä on paljon vapaita aikoja eikä walk-in-rokotuspisteillä ole enää jonoja. Päijät-Soten rokotuspisteet löytyvät täältä.

Luotettavaa tietoa tartuntojen määrästä Päijät-Hämeessä ei ole, kun suurin osa koronatartunnoista jää virallisten testien ulkopuolelle. Koronatestaaminen on kuitenkin vähentynyt. Viime viikolla testissä käytiin keskimäärin 471 kertaa päivässä.

Lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitsekaan mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin. Päijät-Sote suosittelee testiä, jos työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä, kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai on raskaana.

Kotitestien tekemistä kuitenkin suositellaan myös muille, jos oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, suositellaan tartunnan saaneen omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.

Viikonlopulta alle 500 tartuntaa, yksi uusi kuolemantapaus raportoitu

Koronatilanne vaikuttaa tasaantuvan Päijät-Hämeessä – rokotusmäärät ovat pudonneet selvästi

Yle: Omikronin uusi alavariantti leviää nyt vauhdilla HUSin alueella – tarttuu edeltäjäänsä helpommin ja nopeammin

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut