Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Sydänlasten viikon vietto alkaa, sydämet sykkivät jo lahtelaispuistossa – kuuntele haastattelu

Maanantaina alkavaa Sydänlasten viikkoa vietetään jo yhdeksättä kertaa.

Kampanjaviikon tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta synnynnäisistä sydänvioista. Samalla tehdään tunnetuksi Sydänlapset ja -aikuiset ry:tä, joka on synnynnäisesti sydänvikaisten lasten ja aikuisten sekä heidän läheistensä etuja ajava potilasjärjestö.

Koronarajoitusten vuoksi pääpaino on verkossa järjestettävissä tapahtumissa. Viikon aikana järjestetään niin vertaistapaamisia kuin asiantuntijaluentokin. Yhdistys julkaisee myös viikon aikana Facebookissa ja Instagramissa tarinoita sydänvikaisten ja heidän läheistensä elämästä.

Voiman haastattelussa yhdistyskoordinaattori Kirsi Läderberg

Yhdistyksen Päijät-Hämeen alueosasto järjesti sunnuntaina Lahden Pikku-Vesijärven puistossa lyhtytempauksen, jossa puistoon ripustettiin tietoa synnynnäisistä sydänvioista ja yhdistyksestä, sydänlasten ja -nuorten tarinoita sekä lyhtyjä ja sydämiä muistuttamaan synnynnäisesti sydänvikaisista lapsista ja lapsena sydänvian seurauksena kuolleista.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta valaistaan merkkirakennuksia ja maamerkkejä sydänlasten kunniaksi. Lahdessa punaiseksi valaistaan radiomastot, Sibeliustalo ja Luhdan torni.