Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahtelaisnuoret voivat hakea apua vointiinsa keskustasta tai Nastolasta

Lahden kaupunki tarjoaa 17–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille tukea jaksamiseen ajanvarauksettoman päivystyksen muodossa.

Päivystys toimii keskustassa Kirkkokatu 21 E:ssä maanantaisin kello 14–16 sekä tiistaisin kello 16–18. Nastolassa päivystykseen pääsee osoitteessa Lekatie 1 parittomien viikkojen keskiviikkona kello 13–15.

Päivystyksessä saa matalalla kynnyksellä luottamuksellista tukea mieltä painaviin asioihin sekä apua esimerkiksi viranomaisasioiden hoitoon.

Kaupungin mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että 15–29-vuotiaat voivat tällä hetkellä huonoimmin Suomessa. Nuoret eivät esimerkiksi pysty keskittymään tai sääntelemään tunteitaan. Lisäksi he potevat riittämättömyyttä sekä yksinäisyyttä.

Päivystystä pitävät Nuorten psykososiaalinen tuki Domino sekä Etsivä nuorisotyö. Molemmat ovat Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Nuorten tukipalveluiden yksiköitä.

Lahtelaiskouluissa on nähty korona-arjen vaikutukset nuoriin – "Vastaanotoillani näkyy eniten ahdistuneita ja unirytmin muutoksista kärsiviä opiskelijoita", terveydenhoitaja kertoo

"Ilmassa on ollut pientä kapinointia säännöksiä vastaan" – Ahtialan nuorisotalolla on puhuttu paljon muustakin kuin koronasta

Korona-ajalla on järisyttävät vaikutukset nuorten mielenterveyteen: nuori tarvitsee elävää vuorovaikutusta, some ja etäyhteydet eivät riitä - "Ehkä tässä on ylikorostunut riskiryhmien ja vanhusten suojeleminen"