Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Hämeen poliisilaitos irtisanoi poliisin – "Luottamus hänen kykyynsä toimia poliisina on menetetty"

Hämeen poliisilaitos on irtisanonut poliisimiehen vanhemman konstaapelin virasta Lahden putkapahoinpitelyä koskevassa asiassa.

Poliisi on tuomittu aiemmin virkatehtävissä tapahtuneista törkeästä vammantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta tuntuvaan sakkorangaistukseen.

Poliisi on tuomittu aiemmin myös sakkorangaistukseen 38 liikennerikkomuksesta. Tähän liittyen hänet on myös erotettu määräajaksi virantoimituksesta. Hämeen poliisilaitoksen mukaan luottamus hänen kykyynsä toimia poliisina hallintolain edellyttämällä tavalla on nyt menetetty. Lisäksi luottamus on mennyt hänen kykyynsä ylipäätään noudattaa lainsäädäntöä ja häntä koskevia määräyksiä.

Hämeen poliisilaitoksen käsityksen mukaan tuomio törkeästä vammantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta jo yksistään ylittävät irtisanomiskynnyksen poliisin menettelyn moitittavuuden ja tuomitun rangaistuksen perusteella.

Lahden putkapahoinpitelystä tuomittu poliisi irtisanottiin, taustalla painoi tuomio tolppakameroiden räpsyttelystä – "Negatiivista lastia oli jo niin paljon, ettei ollut vaihtoehtoa"

Valtion virkamieslaissa säädetään virkamiehen irtisanomisesta henkilökohtaisilla perusteilla. Laissa on rajoitettu viranomaisen oikeutta irtisanoa virkasuhde erityisen painava syy -yleislausekkeella. Ratkaistavana on ollut poliisin kyky jatkossa käyttäytyä virassaan siten, ettei hänen käyttäytymisensä olisi omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

Hämeen poliisilaitos on asiaa tarkoin harkittuaan arvioinut, että irtisanomiseen on ollut erityisen painava syy.

Päätökseen voi hakea muutosta hallinto-oikeudesta.

Putkapahoinpitely kävi kalliiksi uhrille Lahdessa – miehen on maksettava yli 13 000 euroa vartijoiden kuluja hovioikeudessa

Hämeen poliisilaitoksen uuden päällikön mielestä poliisin on tiedotettava avoimesti myös virheistään – "Lakki kouraan, jos on toimittu huonosti"