Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Miksi oppilaitoksiin tullaan nykyään autoilla?

Seuraan mielenkiinnolla keskustelua autoilun päästöjen vähentämisestä, jotta maassamme saavutettaisiin asetettuja ympäristönsuojelullisia tavoitteita.

Opiskelin runsaat neljäkymmentä vuotta sitten Lahden teknillisessä opistossa Ståhlberginkadulla. Luokallamme oli kolmisenkymmentä aikuista opiskelijaa ja vain kahdella heistä oma auto käytössään. Nuo kaksi autoakin olivat aamuisin täynnä kimppakyytiläisiä samoilta opiskelija-asunnoilta. Muut opiskelijat saapuivat kävellen tai bussilla.

Kun nyt liikun noilla samoilla keskustan tuntumassa olevilla kaduilla, huomaan kadunvarsien olevan täynnään autoja ja mopoautoja. Vanhan linja-autoaseman lähellä oleva parkkialuekin on päiväsaikaan aivan täynnä. Myös lukiolaiset näyttävät tulevan sankoin joukoin kouluilleen omilla ajoneuvoillaan.

Tällainen kehitys on merkittävästi vähentänyt luonnollista hyötyliikuntaa ja lisännyt liikenteen päästöt moninkertaisiksi.