Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijalta | Oppilaiden toiveita Päijät-Hämeen aluevaltuustolle

Meillä olisi Päijät-Hämeen aluevaltuustolle muutamia aiheita, joihin olisi hyvä kiinnittää enemmän huomiota: mielenterveystyö, maahanmuutto, vanhusten­hoito, lastensuojelu, lapset ja nuoret, päihdehuolto ja yrittäminen.

Mielenterveystyö on tär­keää, ja kaikki ansaitsevat saada apua ja olla onnellisia. Nuorilla on ny­kyään paljon enemmän mielen­terveysongelmia verrattuna entiseen.

Avun saamiseen on pitkät jonot, koska monet ovat näinä aikoina ahdistuneita ja uupuneita. Päijät-Hämeen alueelle olisi hyvä saada enemmän mielenterveystyötä.

Maahanmuuttajat ovat samanarvoisia kuin muut ihmiset, eikä heitä kuulu syrjiä. He saattavat paeta kotimaastaan, koska siellä ei ole välttämättä turvallista. Heillä on oikeus olla Suomessa, käydä koulua, saada töitä ja asua omassa kodissa.

Vanhukset eivät saata pärjätä arjessa yksin, ja he ovat myös usein yksinäisiä. Vanhuksille olisi hyvä saada lisää aktiviteetteja. Heille voisi tulla enemmän kotihoitoa.

Lapset ja nuoret tulisi ottaa paremmin huomioon, sillä heitä on niin paljon. Lapsilla tulisi olla turvallista kotona, eikä heidän pitäisi pelätä kotona olevia aikuisia.

Lasten ja nuorten keskuudessa saattaa olla paljon kiusaamista ja syrjintää, joka aiheuttaa epävarmuutta. Myös päihteiden käyttö on alkanut yleistyä nuorten keskuudessa.

Päijät-Hämeen alueella varsinkin Lahdessa pyörii kaduilla paljon päihtyneitä ihmisiä. Joitain he saattavat pelottaa.

Päihteistä eroon pääseminen voi olla vaikeaa. Päihtyneet tarvitsisivat enemmän apua ulkopuolisilta.

Yrittäminen on todella tär­keää ottaa huomioon, sillä yrittäjät eivät aina menesty parhaiten, mutta he silti yrittävät pitää yrityksensä kasassa. Yrittäjillä ei ole myöskään helppoa nyt korona-aikaan.

Kirjoittajat ovat Harjun peruskoulun 6B-luokan oppilaita Lahdesta.