Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koronatilanne vaikuttaa tasaantuvan Päijät-Hämeessä – rokotusmäärät ovat pudonneet selvästi

Koronaepidemia näyttää vähitellen tasaantuvan Päijät-Soten alueella. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 18 koronapotilasta. Se on Päijät-Soten mukaan selvästi vähemmän kuin muutamana edellisenä viikkona.

Myös todettujen tartuntojen määrän nousu on hidastunut. Koska suurin osa tartunnoista jää virallisten testien ulkopuolelle, luotettavaa tietoa tartuntojen määrästä ei ole.

Viime viikolla koronatestissä käytiin keskimäärin 684 kertaa päivässä. Päijät-Sote muistuttaa, että lievien oireiden takia ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin.

Testiä suositellaan, jos työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä, kuuluu riskiryhmään tai on raskaana. Kotitestin tekemistä suositellaan muille, jos koronaan sopivia oireita ilmenee.

Kolmanteen koronarokotukseen hakeutuminen on hidastunut selvästi. Rokotusmäärät ovat alle puolet siitä kuin mitä ne olivat vielä kaksi viikkoa sitten.

Päijät-Soten mukaan on tärkeää saada rokotuskattavuutta edelleen paremmaksi, jotta sairaalatilanne jatkaisi parantumista, vaikka rajoituksia todennäköisesti kevennetään pian.

Ensimmäisen rokoteannoksen alueen vähintään 12-vuotiaista on saanut 88 prosenttia, toisen 85 prosenttia ja kolmannen 54 prosenttia.

Tällä viikolla walk-in-rokotuspisteitä on useilla paikkakunnilla.

Viikonlopulta 635 tartuntaa ja kaksi uutta kuolemantapausta

Päijät-Sote väläytti rajoitusten purkua, päätöksiä on luvassa aikaisintaan ensi viikolla

Päijät-Hämeessä päätös viranomaisilta: tiukka koronasulku edelleen välttämätön