Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Valtteri-myrsky toi Lahden seudulle 20–30 senttiä lunta – yö sujui kuitenkin rauhallisesti Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen alueella

Talvimyräkkä Valtteri ei aiheuttanut tehtäväruuhkaa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen alueella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Myöskään sähkökatkoja ei ollut Energiateollisuuden sähkökartan mukaan sunnuntaiaamuna missään maakunnan alueella.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Erkki Santero kiitteli sunnuntaina aamulla maakunnan asukkaita kotona pysymisestä hankalan sään aikana.

– Ihmiset ovat ilmeisesti pysyneet kotonaan, eivätkä ole lähteneet liikenteeseen ja se näkyi myös meidän tehtävissä. Lunta on tullut yön aikana 20–30 senttiä. Yön aikana oli muutama ambulanssi jäänyt kiinni hankeen ja heitä kävimme auttamassa, mutta muuten oli todella rauhallinen yö. Yhtään puutakaan ei kaatunut, Santero summaa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen tehtäviä myräkän ajalta.

Sunnuntaisin liikenne on arkea hiljaisempaa. Tämä on Santeron mukaan hyvä asia, sillä kulkijoista tyhjillä teillä aurauskalusto pääsee sunnuntaiaamun aikana tekemään työnsä nopeammin, ja tiet ja kadut saadaan pikaisemmin siivottua lumesta.

Valtteri-myrskyn aiheuttama lumentulo jatkuu, mutta vähäisempänä – teillä on edelleen vaarallista ja tuulet paikoin voimakkaita

Salossa on satanut tähän mennessä 22 senttimetriä lunta – tieliikenteessä selvitty Valtteri-myrskystä vähin vahingoin