Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

28.1. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Tartuntojen määrä jatkaa nousua, näytteistä yli 40 prosenttia ollut positiivisia

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui torstaina 452 uutta koronavirustartuntaa. Edellispäivän tapaan sairaalassa on 28 koronapotilasta, joista kaksi saa tehohoitoa.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana sairaalahoidossa on ollut keskimäärin lähes 31 potilasta päivässä. Se on noin viidenneksen enemmän kuin edeltävän vastaavan jakson aikana.

Päijät-Soten alueella on varmistettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 345 koronavirustartuntaa päivässä, mutta suurin osa tartunnoista jää nyt virallisten testien ulkopuolelle. Koronavirusnäytteitä on otettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 757 päivässä, ja niistä 41,5 prosenttia on ollut positiivisia.

Päijät-Sote suosittelee kotitestin tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, tartunnan saaneelle suositellaan omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Ilmaantuvuusluku on 2 105, kun se maanantaina oli 2 025. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen oli torstaihin mennessä saanut 88 prosenttia. Tehosterokotettujen osuus samasta ikäluokasta oli 84,4 prosenttia.

Uutista päivitetty kello 14.15 rokotustiedoilla

Ruokaravintolat saavat olla tiistaista lähtien auki kolme tuntia pidempään, baarien rajoitukset pysyvät

Päijät-Sote väläytti rajoitusten purkua, päätöksiä on luvassa aikaisintaan ensi viikolla