Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

27.1. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Uusien tartuntojen määrä ylitti 400:n rajan, yksi uusi kuolemantapaus varmistui

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui keskiviikkona 402 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on 28 koronapotilasta, joista kaksi saa tehohoitoa.

Yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema nostaa tautiin epidemian aikana kuolleiden määrän 65:een.

Päijät-Soten alueella on varmistettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 326 koronavirustartuntaa päivässä. Tartuntoja on varmistettu epidemian aikana 16 979, mutta suurin osa tartunnoista jää nyt virallisten testien ulkopuolelle.

Koronanäytteitä on otettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 778 päivässä, ja niistä 38,3 prosenttia on ollut positiivisia.

Päijät-Sote suosittelee kotitestin tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, tartunnan saaneelle suositellaan omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Ilmaantuvuusluku on 2 025, kun se maanantaina oli 1 956. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen oli torstaihin mennessä saanut 88 prosenttia. Tehosterokotettujen osuus samasta ikäluokasta oli puolestaan 84,3 prosenttia.

Uutista päivitetty kello 14.07 rokotustiedoilla

Päijät-Sote väläytti rajoitusten purkua, päätöksiä on luvassa aikaisintaan ensi viikolla

Päijät-Hämeessä luovutaan eristys- ja karanteenipäätöksistä – Oireeton altistunut voi mennä töihin maskia käyttäen ja kontaktit minimoiden