Kausi lähestyy, tässä ovat Lahden kaupunkipyörien taksat

Lahden sähköavusteisten kaupunkipyörien tulevan kauden käyttömaksut on lyöty lukkoon.

Joukkoliikennelautakunta päätti tiistaina, että huhtikuun alussa alkavalla kaudella pyöräilemään pääsee kausi-, viikko- ja päivälipuilla. Kausilipun hinta on 50 euroa. Viikoksi Mankelin saa käyttöön kymmenellä ja päiväksi viidellä eurolla.

Kaupunki saa lisäksi järjestää erilaisia alennus- ja lippukampanjoita asiakashankinnan tarpeisiin.

Pyöräilykausi kestää seitsemän kuukautta eli lokakuun loppuun. Viime syksynä tehtyyn kyselyyn vastanneista 60 prosenttia toivoi, että kaupunkipyörät olisivat käytössä ympäri vuoden.

Mankelit olivat syksyllä koekäytössä pari kuukautta. Pyörille on rakennettu 30 asemaa ja käytössä niitä on 250. Pyörien lukumäärää on mahdollista kasvattaa, samoin niiden käyttöaikaa voidaan harkinnan mukaan laajentaa talvikuukausille.

Kaupunkipyöristä on tehty viiden vuoden sopimus. Jatko riippuu kaupungista.

Viitisenkymmentä pyöräilijää osallistui Mankelien testikauden päättäjäisiin – "Pyöristä ei ole mitään negatiivista sanottavaa"

Mankelien testikausi päättyy Lahdessa, mutta ensi kesän kautta aletaan suunnitella jo – "Olisi hienoa, jos parin vuoden päästä meillä olisi 500 kaupunkipyörää", kuuntele myös podcast

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut