Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

26.1. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Ilmaantuvuusluku lähestyy 2 000:n rajaa, yksi uusi kuolemantapaus varmistui

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui tiistaina 384 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalassa on 30 koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä nousi yli 30:n viime viikon lopulla ja on pysytellyt siellä siitä lähtien.

Yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolema nostaa tautiin epidemian aikana kuolleiden määrän 64:ään.

Päijät-Soten alueella on varmistettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 312 koronavirustartuntaa päivässä. Tartuntoja on varmistettu epidemian aikana 16 577. Suurin osa tartunnoista jää nyt virallisten testien ulkopuolelle.

Koronanäytteitä on otettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 763 päivässä, ja niistä lähes 38 prosenttia on ollut positiivisia.

Päijät-Sote suosittelee kotitestin tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, tartunnan saaneelle suositellaan omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Ilmaantuvuusluku on 1 956, kun se maanantaina oli 1 899. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen oli keskiviikkoon mennessä saanut 87,9 prosenttia. Tehosterokotettujen osuus samasta ikäluokasta oli puolestaan 84,3 prosenttia.

Uutista päivitetty kello 14.14 rokotustiedoilla

Päijät-Hämeessä päätös viranomaisilta: tiukka koronasulku edelleen välttämätön

Päijät-Sote suosittelee koronan kotitestejä, sairaalahoidon tarve nyt suurimmillaan