Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Sote suosittelee koronan kotitestejä, sairaalahoidon tarve nyt suurimmillaan

Koronaepidemian tasaantumisesta ei näy vielä merkkejä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella.

Sairaalahoidon tarve on suurempi kuin kertaakaan epidemian aikana, kertoo Päijät-Sote viikkokatsauksessaan. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 32 koronapotilasta, mikä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Maanantaina sairaalassa oli 34 koronapotilasta, joista yksi oli tehohoidossa.

Koronatartuntojen määrä on Päijät-Soten alueella edelleen noussut. Suurin osa tartunnoista jää nyt virallisten testien ulkopuolelle, joten luotettavaa tietoa niiden määrästä ei hyvinvointiyhtymän mukaan ole.

Päijät-Sote suosittelee kotitestin tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, tartunnan saaneelle suositellaan omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia.

Alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia, toisen 84 ja kolmannen 48 prosenttia. Tällä viikolla walk-in-rokotuspisteitä on useilla paikkakunnilla, ja niiltä rokotuksen saa ilman ajanvarausta ja usein ilman jonotusta.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä arvioi keskiviikkona epidemiatilannetta ja mahdollisia tarvittavia toimenpiteitä.

Viikonlopulta kirjattiin yli 850 tartuntaa, myös kolme uutta kuolemantapausta varmistettu

Suomessa on sairaalahoidossa 682 koronapotilasta – tehohoidossa olevien määrä on laskenut