Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

24.1. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Viikonlopulta kirjattiin yli 850 tartuntaa, myös kolme uutta kuolemantapausta varmistettu

Päijät-Soten alueella varmistettiin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 862 uutta koronavirustartuntaa. Perjantaina tartuntoja varmistui 338, lauantaina 239 ja sunnuntaina 285.

Sairaalassa on 34 koronaviruspotilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Sunnuntaina sairaalassa oli 31 ja lauantaina maanantain tapaan 34 koronapotilasta. Tehohoidon tarve oli viikonloppuna maltillinen, lauantaina tehostettua hoitoa sai kaksi ja sunnuntaina yksi koronapotilas.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia viikonlopulta kirjattiin kolme. Päijät-Soten alueella koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on epidemian aikana kuollut 63 henkilöä.

Hyvinvointiyhtymän alueella on epidemian aikana varmistettu 15 887 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu lähes 245 000 ja niistä positiivisia on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana ollut 35,3 prosenttia.

Koronavirustartuntoja on varmistunut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 304 päivässä. Sairaalahoidossa on seitsemän viime vuorokauden aikana puolestaan ollut keskimäärin 30,6 potilasta vuorokaudessa.

Ilmaantuvuusluku on jatkanut nousuaan ja on 1 870, kun se perjantaina oli 1 835. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohti kahden viikon ajanjaksolla.

Alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 88 prosenttia, toisen 84 ja kolmannen 48 prosenttia.

Kello 14.34 uutista päivitetty rokotustiedoilla

Päijät-Sote suosittelee koronan kotitestejä, sairaalahoidon tarve nyt suurimmillaan

Suomessa on sairaalahoidossa 682 koronapotilasta – tehohoidossa olevien määrä on laskenut