Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella piti normaalia enemmän kiirettä viime vuonna – rakennuspaloja syttyi lähes kolmannes enemmän kuin vuotta aiemmin

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella riitti vuonna 2021 tehtäviä selvästi edellisvuotta enemmän. Viime vuonna tuli 4 651 hälytystä, pelastuslaitos tiedottaa. Tehtäviä oli 460 enemmän kuin vuonna 2020. Nousua oli etenkin rakennuspaloissa ja ensivastetehtävissä.

Kymmenen viime vuoden keskiarvona vuodessa on 4 288 tehtävää, joten tehtäviä oli viime vuonna enemmän myös pitkän ajan keskiarvoon verrattuna.

Ensivastetehtävien määrä nousi 302 tehtävällä vuodesta 2020. Pelastustoimen tehtävistä kaikkiaan 927 oli ensivastetehtäviä.

Viime vuonna hälytyksistä 100 oli rakennuspaloja ja 135 rakennuspalovaaroja.

– Rakennuspalojen määrä lisääntyi lähes kolmanneksen edellisten vuosien tasosta, pelastuspäällikkö Veli-Pekka Niemikallio Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta toteaa tiedotteessa.

Viime vuonna Päijät-Hämeessä tapahtui kaksi palokuolemaa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos pelasti viime vuonna 183 henkilöä onnettomuuksien aiheuttamasta vaarasta. Rakennuspaloista ja rakennuspalovaaroista pelastettiin omaisuutta miltei 42 820 000 euron edestä.

Liikenneonnettomuustehtäviä oli 684 ja vahingontorjuntatehtäviä 559. Paloilmoittimia pelastuslaitos kävi tarkistamassa 921 kertaa.

Vaarallisen aineen onnettomuuksia tapahtui 11, kun vuotta aiemmin niitä tapahtui 27. Maastopaloja oli 17 edellisvuotta vähemmän, yhteensä 89.

Liikenneonnettomuuksia tapahtui 684. Vuotta aiemmin tapahtui 31 liikenneonnettomuutta vähemmän.

Lausuntojen ja neuvonnan määrä kasvoi liki 20 prosentilla. Pelastuslaitos teki tiivistä yhteistyötä esimerkiksi kuntien rakennusvalvontojen ja suunnittelijoiden kanssa erilaisiin rakennushankkeisiin liittyen. Lausuntoja pelastuslaitos antoi myös muille viranomaisille esimerkiksi ympäristöluvista ja liikennesuunnitelmista.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen seitsemällä ensihoitoyksilöllä oli viime vuonna noin 17 200 ensihoitotehtävää. Ensihoidossa työskenteli päätoimisesti 40 ensihoitajaa työpareinaan 120 palomiestä.

Ensihoitoyksiköt sijaisivat viime vuonna Lahdessa Paavolan, Niemen ja Nastolan pelastusasemilla sekä Hollolassa ja Sysmässä.

Pelastuslaitoksella on jatkuvassa valmiudessa noin 30 pelastusalan ammattilaista. Vakinaisia pelastusasemia on Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa, Nastolassa ja Orimattilassa. Alueella toimii lisäksi 21 sopimuspalokuntaa.

Ylilämmittäminen ja sähköviritykset tyypillisiä syitä talvisiin tulipaloihin – Päijät-Hämeen pelastuslaitos: "Kaikkia ihmisiä se valistaminen ei tavoita koskaan"

Hyvästit väistötiloille, Orimattila sai uuden pelastusaseman

Paloautot, savuteltta ja alkusammutus kiinnostivat paloaseman päivässä Lahdessa – "Jouduimme jo hakemaan lähikaupasta lisää makkaraa", kuuntele podcast

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut