Lahti raivaa puustoa hautapaikalla Metsä-Hennalassa – alueelle tulossa arkeologisia tutkimuksia

Lahden kaupunki raivaa puustoa ja vesakkoa Ulaaninkadun ja Kenttätien risteyksessä Metsä-Hennalan alueella Lahdessa. Työt aloitettiin maanantaina 17. tammikuuta, kaupunki tiedottaa.

Raivauksella hoidetaan metsittynyttä viheraluetta. Alue on suojeltu muinaismuistolailla, koska sinne on haudattu autonomian aikana Hennalan varuskunnassa palvelleita venäläisiä sotilaita.

Paikalla on edelleen yksi varuskunnan toimintaan liittynyt rakennus. Keväällä 1918 paikalla myös teloitettiin punavankeja.

Alueella järjestetään myöhemmin myös arkeologisia tutkimuksia. Niissä selvitetään maatutkalla ilman kaivamista yksittäisten hautojen tarkkoja sijainteja. Samalla tutkitaan, onko paikalla vielä punaisten joukkohautoja.

Alueesta valmistuu myös hoitosuunnitelma, jonka tarkoituksena on helpottaa alueen saavutettavuutta sekä mahdollistaa alueen historiasta kertovien opastaulujen pystyttäminen.

50 pientä arkkua kannettiin uuteen hautapaikkaan Heinolan hautausmaalla, katso videotallenne tilaisuudesta – "Mummoni menetti 103 vuotta sitten samaan aikaan veljensä ja kihlattunsa" 

Helvetistä selvinneiden äänet – Lahden Hennalasta riittää vielä tutkittavaa ja kirjoitettavaa

Asikkalan markkinapaikalla sai raippoja – ikivanhat männyt ovat pelastuneet moneen kertaan mutta saattavat olla pian maassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut