21.1. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalahoidossa yli 30 koronapotilasta, myös yksi uusi kuolemantapaus varmistettu

Päijät-Soten alueella varmistui torstaina 315 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 32 koronapotilasta, joista kaksi saa tehohoitoa. Perjantain koronaviruslukuihin kirjattiin myös yksi uusi koronaviruksesta johtuva kuolemantapaus. Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu 60 kuolemantapausta, joihin koronavirus on liittynyt.

Päijät-Soten alueella on varmistettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 286 koronavirustartuntaa per päivä. Yhteensä tartuntoja on varmistettu koko epidemian aikana 15 015. Koronanäytteitä on puolestaan otettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 782 per päivä, ja näistä 32,9 prosenttia on ollut positiivisia. Yhteensä näytteitä on koko epidemian aikana otettu 242 760.

Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Päijät-Soten alueella 1 835, kun se torstaina oli 1 788. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista vähintään yhden koronarokotuksen oli perjantaihin mennessä saanut 87,7 prosenttia. Tehosterokotettujen osuus samasta ikäluokasta oli perjantaina puolestaan 83,9 prosenttia.

Juttua päivitetty 21.1.2022 kello 15.50 rokotustiedoilla.

Päijät-Soten alueella voimaan uudet kotikaranteeni- ja eristyskäytännöt

Päijät-Sote: Useissa kunnissa voi ensi viikolla ottaa koronarokotuksen ilman ajanvarausta

Päijät-Sote: koronayhteistyöryhmä esittää rajoitusten jatkamista helmikuulle – sairaalahoidon tarve tällä hetkellä korkeimmillaan koko epidemian aikana

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut