Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | Lahden Kamarikuoro mukana Mäntyharjun juhlakonsertissa, jossa soi paikallinen kantaatti

Lahden Kamarikuoro oli mukana Mäntyharjun 425-vuotisjuhlakonsertissa, joka järjestettiin 27.11. Mäntyharjun kirkossa. Koronaepidemian vuoksi useampaan kertaan siirtynyt konsertti juhlisti vuonna 2020 vietettyä Mäntyharjun kunnan 425-vuotisjuhlavuotta.

Juhlakonserttiin oli saatu koottua upea solistien joukko, juhlaorkesteri sekä suurkuoro. Juhlakonsertin alussa kuultiin yksittäisiä musiikkikappaleita. Esiintyjinä toimivat muun muassa sopraano Taina Piira ja diplomisaksofonisti Tuomas Hoikkala.

Juhlakonsertin loppupuoliskolla kuultiin kokonaisuudessaan Kantaatti Mäntyharjulle. Kantaatin on säveltänyt paikkakunnan muusikko, opettaja ja kansalaisopiston musiikin pitkäaikainen tuntiopettaja, edesmennyt Pertti Puhakka. Tekstin kantaattiin on kirjoittanut Marketta Tuukkanen ja Viljo Pennanen.

Kantaatin ensiesitys kuultiin vuonna 1995, kun Mäntyharjun kunta juhli 400-vuotista taivaltaan. Nyt 26 vuotta myöhemmin kantaattia johti säveltäjä Pertti Puhakan poika, Jari Puhakka.

Esiintyjinä toimivat Lahden Kamarikuoron lisäksi kansalaisopiston kuorot, kirkkokuoro, lapsikuoro sekä juhlaorkesteri. Solistina toimi alkuperäisesityksessä laulanut sopraano Taina Piira. Mäntyharju-juhlakonserttia oli valmisteltu yhteistyössä Mäntyharjun kunnan, kansalaisopiston ja seurakunnan kanssa. Paikalla oli yli 400 kuulijaa.