Päijät-Soten alueella voimaan uudet kotikaranteeni- ja eristyskäytännöt

Päijät-Sote tiedottaa, että sen alueen kotikaranteeni- ja eristyskäytännöt ovat muuttuneet.

Jatkossa koronalle altistuneen kotikaranteeni on lähes kaikille viisi vuorokautta. Vain kolmesti rokotettujen tai koronan kolmen kuukauden sisällä sairastaneiden ei tarvitse olla karanteenissa. Sote-ammattilaisia voidaan kuitenkin edelleen määrätä karanteeniin rokotettuinakin.

Koronatartunnan saaneen kotieristysaika on viisi vuorokautta oireiden alusta laskettuna tai oireettomalla viisi vuorokautta testin ottopäivästä alkaen, mikäli henkilö on saanut vähintään kaksi koronarokotusta tai saanut vähintään yhden koronarokotuksen ja sairastanut koronan kerran. Myös alle 12-vuotiaiden koronatartunnan saaneiden kotieristysaika on viisi vuorokautta riippumatta siitä, onko tämä saanut koronarokotteen vai ei.

Koronatartunnan saaneen henkilön, jonka rokotussuoja on puutteellinen, kotieristys on vähintään 10 vuorokautta oireiden alusta tai oireettomalla 10 vuorokautta testin ottopäivästä alkaen.

Jos oireet jatkuvat merkittävästi kahtena viimeisenä eristyspäivänä, tulee henkilön pysyä kotona kunnes kuume on väistynyt ja muut oireet ovat selkeästi helpottaneet vähintään kahden vuorokauden ajan.

Juttua päivitetty 24.1. kello 12.08 päivitetyillä kotikaranteeniohjeilla.

Uusia tartuntoja hieman päälle 300, otetuista näytteistä lähes joka kolmas positiivinen

Päijät-Sote: koronayhteistyöryhmä esittää rajoitusten jatkamista helmikuulle – sairaalahoidon tarve tällä hetkellä korkeimmillaan koko epidemian aikana

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut