20.1. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja hieman päälle 300, otetuista näytteistä lähes joka kolmas positiivinen

Päijät-Soten alueella varmistettiin keskiviikkona 310 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 28 potilasta, joista kolme saa tehohoitoa.

Kaiken kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronaepidemian aikana 14 700 koronatartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on varmistettu keskimäärin 282 per vuorokausi. Koronanäytteitä on puolestaan otettu koko epidemian aikana yhteensä hieman päälle 241 800. Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 32,6 prosenttia on ollut positiivisia.

Sairaalahoidossa on puolestaan ollut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 24,4 koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve on noussut hieman muutamien viime päivien ajan. Ilmaantuvuusluku on myös ollut tasaisessa nousussa ja on tällä hetkellä 1 788, kun se eilen oli 1 733. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden.

Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella 59 ihmistä.

Torstaihin mennessä Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista vähintään yhden koronarokotuksen oli saanut 87,7 prosenttia. Tehosterokotteen oli puolestaan saanut 83,8 prosenttia alueen vähintään 12-vuotiaista.

Juttua päivitetty 20.1. kello 14.36 rokotustiedoilla.

Päijät-Sote: koronayhteistyöryhmä esittää rajoitusten jatkamista helmikuulle – sairaalahoidon tarve tällä hetkellä korkeimmillaan koko epidemian aikana

Päijät-Sote: Useissa kunnissa voi ensi viikolla ottaa koronarokotuksen ilman ajanvarausta

Avi päätti: lähikontaktien ehkäisemistä jatkettava tietyissä tiloissa Päijät-Hämeessä, ei vaikuta voimassa olevaan sulkumääräykseen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut