Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Sote: Useissa kunnissa voi ensi viikolla ottaa koronarokotuksen ilman ajanvarausta

Koronarokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta ensi viikolla Hartolan, Kärkölän, Myrskylän, Padasjoen ja Pukkilan sote-keskuksista. Lisäksi nykyisten walk-in-rokotuspisteiden aukioloja jatketaan helmikuun loppuun.

Walk-in-rokotukset Trion rokotuspisteellä jatkuvat muutoin entisellään, mutta nyt myös maanantaisin on mahdollisuus hakea koronarokotus ilman ajanvarausta. Trion walk-in on auki maanantaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 8–17 ja sunnuntaisin kello 11–17.

Nastolan, Orimattilan, Asikkalan ja Hollolan walk-in-rokotuspisteillä jatketaan niin ikään koronarokotusten antamista muuttunein aukioloajoin helmikuussa. Rokotuspisteet ovat auki 1. helmikuuta alkaen tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 12–18. Rokotuspisteiden sijainnit ja tammikuun aukioloajat löytyvät tarkemmin Päijät-Soten nettisivuilta.

Päijät-Soten mukaan kolmas rokotuskierros etenee maakunnassa hyvin.

Koronarokotuksen saa walk-in-pisteiltä lyhyellä jonottamisella, mutta rokotukseen voi mennä myös varattuna aikana. Rokotusaikoja on hyvin vapaana rokotuspisteillä, ja ajan voi varata Päijät-Soten verkkosivuilta.

– Alueemme asukkaiden toivotaan edelleen ottavan rokotuksia aktiivisesti. Kolmas rokoteannos suojaa hyvin myös omikronmuunnoksen aiheuttamalta vakavalta taudilta, tiedotteessa todetaan.

Keskiviikkoon 19.1. mennessä Päijät-Soten alueen asukkaista vähintään yhden koronarokotusannoksen on saanut 87,6 prosenttia yli 12-vuotiaista. Tehosterokotteen saaneita on alueen yli 12-vuotiaista 83,7 prosenttia. Koronarokotteen saaneita yli 12-vuotiaita on 163 422 henkeä, joista 156 210 on tehosterokotettuja.

Mietitkö koronarokotteen ottamista walk-in-pisteellä, mutta et haluaisi jonottaa? – Katso tästä mihin aikaan Päijät-Soten rokotuspisteillä on väljintä

Heinolassa on annettu yli 37 750 koronarokotusta

Uusia tartuntoja varmistettu liki 300 – sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvussa