Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Päijät-Sote: koronayhteistyöryhmä esittää rajoitusten jatkamista helmikuulle – sairaalahoidon tarve tällä hetkellä korkeimmillaan koko epidemian aikana

Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä esittää aluehallintovirastolle nykyisten rajoitusten jatkamista helmikuulle. Päijät-Sote kertoo tiedotteessaan, että sairaalahoidon tarve on tällä hetkellä korkeimmillaan koko epidemian aikana ja että tilanteen odotetaan vielä hankaloituvan.

Päijät-Soten mukaan viruksen laajan leviämisen takia kaikkiin kohtaamisiin liittyy merkittävä tartuntariski, ja kohtaamisia tulisi vähentää riittävän sairaalahoidon varmistamiseksi.

– Rajoitusten tarvetta arvioidaan jatkuvasti ja niiden purkaminen aloitetaan heti, kun ne eivät ole enää välttämättömiä, tiedotteessa todetaan.

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 26. tammikuuta arvioimaan alueen epidemia- ja rokotustilannetta sekä mahdollisia toimenpiteitä.

Päijät-Soten alueella on suljettu avin päätöksellä mm. harrastus- ja virkistystiloja. Yhteistyöryhmä esittää päätöksen jatkamista kahden viikon ajan, 9. helmikuuta saakka.

Avin päätös, joka velvoittaa asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia tahoja vähentämään lähikontakteja eri järjestelyin, on voimassa 19. helmikuuta asti. Päätös koskee esimerkiksi kauppoja, kirjastoja ja museoita.

Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset suositellaan rajaamaan enintään kymmeneen henkilöön sisällä ja enintään 50 henkilöön ulkona. Yksityistilaisuudet suositellaan pitämään enintään kymmenen henkilön tilaisuuksina. Yhteistyöryhmä esittää aville myös tämän päätöksen jatkamista 19. helmikuuta saakka.

Valtioneuvoston asetuksen takia koronapassia ei voi tällä hetkellä käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.