Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Talousveden keittokehotus jatkuu Sysmässä – verkoston puhdistus onnistui kuitenkin hyvin ja ensimmäiset näytteet ovat lupaavia

Talousveden keittokehotus jatkuu Sysmän vesijohtoverkoston alueella vielä toistaiseksi. Juomiseen ja ruoanvalmistukseen käytettävää vettä on keitettävä viiden minuutin ajan, mutta peseytymiseen sitä voi käyttää jo normaalisti, Päijät-Sote kertoo tiedotteessaan.

Ensimmäisen desinfioinnin jälkeen valmistuneiden näytteiden tulosten mukaan Sysmän vesijohtoverkoston puhdistus näyttäisi onnistuneen hyvin. Näytteet otettiin Sysmän kirkonkylän alueelta, pääosin samoista paikoista kun 7. tammikuutakin otetut näytteet.

Näytteiden ottamista jatketaan perjantaina 21. tammikuuta. Tuolloin näytteitä otetaan laajemmin koko verkoston alueelta. Niiden tulokset valmistuvat maanantaina 24. tammikuuta, jolloin arvioidaan keittokehotuksen pituuden kestoa. Viikolla 4 verkostosta otetaan vielä lisänäytteitä.

Vesijohtoverkosto saastui 6. tammikuuta tapahtuneen putkirikon vuoksi, kun verkostoon pääsi valumaan ulosteperäistä vettä.

Kiinteistöissä, jossa ei ole ollut vedenkulutusta häiriötilanteen aikana, on juoksutettava vettä reilusti ennen käyttöä. Veden laatu pitäisi varmistaa myös näyttein. Näiden kiinteistöjen omistajat voivat olla näytteiden ottamisesta yhteydessä arkisin kello 9–15 Sysmän kuntaan numeroon 044 713 4553.

Varaveden jakelupiste on edelleen avoinna. Herkkäihoisille on järjestetty peseytymismahdollisuus uimahallille.

Tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran maanantaina 24. tammikuuta kello 11 mennessä.

Vesi tulee edelleen keittää Sysmässä, putkien desinfiointi ja huuhtelu valmis

Sysmässä edelleen ruoka- ja juomaveden keittokehotus voimassa koko puhdistetun verkoston alueella

Sysmän vesijohtoverkoston huuhtelujuoksutukset käyntiin – keittokehotus ja käyttökielto jatkuvat

Saastuneen vesijohtoverkoston puhdistamisesta sukeutui Sysmässä iso urakka – "Prosessi voi kestää viikkojakin"

Veden keittokehotus jatkuu Sysmässä, verkoston desinfiointi edelleen kesken

Vesi tulee edelleen keittää Sysmässä, saastuneet putkistot kloorataan – näin kotitalouksissa tulee toimia

Alustavat tulokset vahvistavat epäilyt: talousvesi edelleen keitettävä Sysmässä – verkoston klooraus alkaa sunnuntaina