Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

19.1. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja varmistettu liki 300 – sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvussa

Päijät-Soten alueella on varmistettu tiistaina 299 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 29 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta, joista neljä saa tehohoitoa.

Kaikkiaan varmistettuja koronatapauksia on ollut koko pandemian aikana Päijät-Soten alueella 14 390. Koronavirusnäytteitä on otettu 240 999. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 31,2 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronatartunnalle.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana Päijät-Soten alueella on otettu keskimäärin 792 koronanäytettä vuorokaudessa, joista samalla ajanjaksolla keskimäärin 274 näytettä päivässä on antanut positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Sairaalahoidossa on ollut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 24 koronapotilasta päivässä.

Ilmaantuvuusluku on 1 733, kun se eilen oli 1 655. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden. Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella 59 ihmistä.

Päijät-Soten alueen asukkaista vähintään yhden koronarokotusannoksen on saanut 87,6 prosenttia yli 12-vuotiaista. Tehosterokotteen saaneita on alueen yli 12-vuotiaista 83,7 prosenttia. Koronarokotteen saaneita yli 12-vuotiaita on 163 422 henkeä, joista 156 210 on tehosterokotettuja.

Juttua täydennetty rokotustiedoilla kello 16.08.

WHO: Pandemia ei ole ohitse, eikä omikronia pidä vähätellä

THL: Raskaus altistaa vakavalle koronavirusinfektiolle

Uusia varmistettuja tartuntoja yli 300, sairaalahoidossa 26 koronapotilasta

Avi päätti: lähikontaktien ehkäisemistä jatkettava tietyissä tiloissa Päijät-Hämeessä, ei vaikuta voimassa olevaan sulkumääräykseen

Lahden Ahkera perui SM-hallimoniottelut koronatilanteen vuoksi