Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Vuoden kultaseppä 2022 tulee Lahdesta – "Hänen tuotantonsa tuo korualalle uudenlaista rohkeaa muotoilua"

Vuoden 2022 kultasepäksi on valittu lahtelainen Chao-Hsien Kuo. Suomen Kultaseppien Liitto myöntää tunnustuksen ansioituneelle kulta- tai hopeasepälle vuosittain.

Chao-Hsien Kuo ja hänen puolisonsa, kultaseppä Eero Hintsanen tunnetaan kotimaassa ja maailmalla Chao & Eero -yrityksestään. Sen kotipesä on Lahdessa Askon alueella.

Taiwanissa syntynyt Chao-Hsien Kuo yhdistää koruissaan kotimaansa perinteitä pohjoismaalaiseen pelkistettyyn muotokieleen.

Kultaseppien liiton perusteluiden mukaan hänen tuotantonsa tuo korualalle uudenlaista rohkeaa muotoilua, joka vastaa tämän päivän vaatimuksia perinteitä unohtamatta.

Chao-Hsien Kuo on saavuttanut noin 20 vuotta jatkuneella urallaan lukuisia palkinto- ja finaalisijoja kansainvälisissä korukilpailuissa Euroopassa ja Aasiassa. Näyttelyitä on kertynyt toista sataa, joukossa muun muassa Mad About Jewelry -näyttely The Museum of Arts and Design -museossa New Yorkissa.

Chao-Hsien Kuo pääsi ensimmäisenä ulkomaalaisena arvostettuun Goldsmiths’ Fair -tapahtumaan Lontoossa.

Oman korutuotantonsa lisäksi hän on toiminut Lapponian ensimmäisenä naissuunnittelijana.