17.1. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Viikonlopulta kirjattiin lähes 750 uutta tartuntaa, ilmaantuvuusluku jo yli 1 600

Päijät-Soten alueella varmistettiin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 747 uutta koronavirustartuntaa. Perjantaina ja lauantaina uusia tartuntoja varmistettiin molempina 238, sunnuntaina puolestaan 271.

Tällä hetkellä sairaalahoidossa on yhteensä 23 koronaviruspotilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Määrä on noussut viikonlopulta hieman. Lauantaina ja sunnuntaina sairaalahoidossa oli 20 koronapotilasta, joista tehohoidossa oli yksi potilas.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia viikonlopulta ei kirjattu. Päijät-Soten alueella koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on koko epidemian aikana kuollut 59 henkilöä.

Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronavirusepidemian aikana yhteensä 13 757 koronatartuntaa. Näytteitä on puolestaan otettu lähes 239 500, joista viimeisen seitsemän vuorokauden aikana positiivisia on ollut 29,9 prosenttia.

Tällä hetkellä koronavirustartuntoja on varmistunut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 257 per päivä. Sairaalahoidossa on seitsemän viime vuorokauden aikana puolestaan ollut keskimäärin 21,9 potilasta per vuorokausi.

Ilmaantuvuusluku on jatkanut nousuaan perjantaista ja on tällä hetkellä 1 618, kun se perjantaina oli 1 468. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Alueen vähintään 12-vuotiaista vähintään yhden koronarokotteen oli maanantaihin mennessä saanut 87,6 prosenttia. Tehosterokotteen oli puolestaan saanut 83,8 prosenttia vähintään 12-vuotiaista. 

Juttua päivitetty 17.1. kello 15.40 rokotustiedoilla.

Päijät-Soten johtajaylilääkäri ennakoi, että sairaalahoitoa saattaa tarvita päivittäin 70–90 koronapotilasta – "Voi olla, että meilläkin pylväikkö menee katosta ylös"

"Poliittista teatteria", "Ravintolayrittäjän pahin vihollinen on Suomen valtio" – Puheet ravintoloiden mahdollisesta täyssulusta hämmentävät Lahdessa

Teerenpeli Yhtiöiden yrittäjä ravintoloiden mahdollisesta täyssulusta: "Säännöt pitäisi tietää, että voidaan miettiä liiketoimintaa"

Mainos: Lahden kaupunki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut