Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koululaiset pääsevät ääneen Uutisten viikolla: lähetä meille kuvia, vinkkejä ja mielipidekirjoituksia

Uutisten viikkoa eli entiseltä nimeltään Sanomalehtiviikkoa vietetään 31.1.–4.2.2022.

Tänä vuonna viikon valtakunnallisena teemana on paikallisuus.

– Tämän vuoden paikallisuusteema on meille erityisen läheinen, koska paikalliset aiheet ovat Etelä-Suomen Sanomien tärkeintä sisältöä, sanoo päätoimittaja Markus Pirttijoki.

– Uutisten viikko on pitkään kestänyt traditio, jossa me lehdentekijät pääsemme käymään vuoropuhelua koulujen kanssa. Tänä vuonna se tapahtuu enimmäkseen sisältöjen kautta, koska koronan vuoksi vierailuja ja muita fyysisiä tilaisuuksia on jouduttu rajoittamaan, Pirttijoki kertoo.

Painettuja Etelä-Suomen Sanomia lähtee kouluihin ja päiväkoteihin yhteensä noin 36 000 kappaletta. Lisäksi ess.fi-verkkolehteä luetaan kouluilla paljon.

Viikon aikana kouluissa ja päiväkodeissa hyödynnetään sanomalehteä ja sen verkkoaineistoja monella tavalla. Uutisten viikko näkyy lehtien sisällöissä ja tekemisessä. Toivomme kouluista myös juttuvinkkejä osoitteeseen toimitus@ess.fi.

Jalkaudumme myös kouluille. Tällä hetkellä suunnitelmissamme on käydä ainakin koulujen pihoilla tekemässä gallup-kyselyjä.

Toivomme myös, että saamme julkaista koululaisten ja opiskelijoiden lähettämiä kuvia ja mielipidekirjoituksia.

Kannustamme laatimaan mielipidekirjoituksia tärkeistä ja koskettavista aiheista. Tekstit lähetetään osoitteeseen lukijalta@ess.fi. Julkaistavien tekstien valinnassa käytämme lehden normaaleja valintakriteereitä. Ohjeet mielipidekirjoitusten lähettämiseen löytyy täältä.

Kuvia voi lähettää osoitteeseen kuva@ess.fi tai WhatsApp 0447360714. Ehkä kouluilla innostutaan ottamaan kuvia ajankohtaisesta läheisestä aiheesta, vaikka talvesta, luonnosta, eläimistä, kouluruoasta?

Kuvia lähetettäessä on syytä tarkistaa, että kuvissa esiintyvillä henkilöillä on medialuvat kunnossa eli huoltajat ovat antaneet luvan kuvien julkaisuun mediassa.

Meille voi lähettää myös videoita, vaikka videogallupin. Ohjeita löytyy esimerkiksi Uutismedian liiton Perehdy paikalliseen–korteista. Gallupissa voi kysellä esimerkiksi opettajien lempiruokaa tai –väriä.

Uutismedian liiton sivuilla on Perehdy paikalliseen -korttien lisäksi paljon tehtävävinkkejä eri ikäisille lapsille ja nuorille.

Lisäksi ESS.fi:ssä on joka päivä Uutisten viikolla Uutisvisa päivän lehdestä.

Visailutyökalulla voimme tehdä myös opetuskäyttöön pieniä visailuita esimerkiksi tietystä koealueesta. Näihin toivomme opettajilta 5–10 kysymystä vastausvaihtoehtoineen hyvissä ajoin toimitukseen.

Esimerkin visailutehtävän käytöstä löydät täältä.

Opettajat OVAT voineet tilata lehtiä opetuskäyttöön viimeistään maanantaina 17.1.

Mikä opetuksessa on tärkeää? Kolme yläkoulun opettajaa kertoo oman näkemyksensä tekstien ymmärtämisen merkityksestä

Etlari taipui moneksi koululaisten käsissä