Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Näin käyttäjät polkivat Mankeleilla Lahdessa – kaupunkipyörien tulevan kauden käyttömaksuista päätetään tammikuussa

Lahden sähköisten kaupunkipyörien viimesyksyisestä käyttöjaksosta on kerätty käyttäjiltä kokemuksia ja toiveita uudelle pyöräilykaudelle. Kaupunkipyörä Mankelit otetaan käyttöön jälleen huhtikuun alusta alkaen.

Lahden kaupunki kysyi viime syksynä käyttäjiksi rekisteröityneiltä kahden kuukauden kokeilukauden päätteeksi kokemuksia Mankelien käytöstä. Kyselyyn vastanneet 505 henkilöä pitivät palvelua pääsääntöisesti erinomaisena.

Merkittävä osa vastaajista kertoi käyttäneensä kaupunkipyöriä vähintään kahdesti viikossa. Suosituimpia syitä käyttöön olivat liikkumisen helppous, huolettomuus ja sähköavusteisuus. Moni ilmoitti myös korvanneensa Mankeleilla kävely-, auto- ja joukkoliikennematkoja. Yli 80 prosenttia vastaajista kertoi myös säästäneensä liikkumiseen käyttämäänsä aikaa.

Kyselyssä tiedusteltiin myös palvelun käyttäjiltä, paljonko nämä olisivat valmiita maksamaan pyöräilykaudesta. Ehdotetut hinnat vaihtelivat 31–50 euron välillä. Kokeilujakson hinta oli 10 euroa.

Lahden joukkoliikennelautakunta päättää kaupunkipyörien käyttömaksuista 25. tammikuuta. Tänä vuonna kauden pituus on seitsemän kuukautta. Kyselyyn vastanneista 60 prosenttia toivoi, että sähköavusteiset kaupunkipyörät olisivat käytössä ympäri vuoden.

Mankeleille on rakennettu Lahteen 30 asemaa ja käytössä on 250 sähköavusteista pyörää. Sopimuskausi on viisi vuotta ja kestää kevääseen 2027 saakka. Kaupungilla on halutessaan mahdollisuus jatkaa sopimusta.

Lahden älypyörätie sai viimein infotaulunsa – "Jos koemme, että taulut toimivat, ehdottomasti harkitsemme niiden tuomista muillekin reiteille"

Sähköpotkulautojen vuokrafirma Tier iski Lahdessa tuhtiin kultasuoneen, asiakkaiksi ryhtyi melkein puolet kaupunkilaisista