Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta saa jatkua Päijät-Hämeessä

Koronapandemian vuoksi suljettavien liikunta- ja virkistystilojen määräykset eivät koske lasten ja nuorten harrastustoimintaa Päijät-Hämeessä, linjaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotteessaan.

Niinpä vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat jatkaa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella ohjattua liikuntaharrastamista myös niissä tiloissa, jotka ovat muuten suljetuttuina koronapandemian hillitsemisen vuoksi. Ohjatun harrastustoiminnan on tapahduttava kuitenkin terveysturvallisesti.

Avi perustaa päätöksensä 11. tammikuuta sosiaali- ja terveysministeriöltä saamaansa ohjauskirjeen, jossa pyydettiin huomioimaan, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvat rajoitustoimenpiteet olisivat viimesijaisia keinoja tartuntataudin leviämisen hillitsemisessä.

Liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tilojen sulkumääräys on tällä hetkellä voimassa Etelä-Suomessa Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Avi kertoo tiedotteessa jatkavansa myös ensi viikolla Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevia määräyksiä ja rajoituksia. Päätös perustuu tartuntatautilain pykälän 58 d mukaiseen määräykseen, jonka mukaan lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä täytyy voida ehkäistä asiakas- ja yleisötiloissa.

Päijät-Hämeen koronaryhmä ei ottanut enää tällä viikolla kantaa lasten ja nuorten harrastustoimintaan, pohtii mahdollisia muutoksia rajoitustoimiin ensi viikolla

Hallituksen koronaryhmä vääntää ravintolasulusta – pöydällä myös yritysten koronatuet

Video varusmiesten karanteenikonteista: "Eihän nää mitään hotelli Hiltoneita ole", – kasarmeilla on todettu kahdessa viikossa enemmän tartuntoja kuin koko viime vuonna