Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sysmässä edelleen ruoka- ja juomaveden keittokehotus voimassa koko puhdistetun verkoston alueella

Sysmän 6. tammikuuta putkirikon vuoksi saastuneen vesijohtoverkoston desinfiointi on nyt tehty koko verkoston alueella, Päijät-Sote kertoo lähettämässään tiedotteessa. Myös huuhtelut on pääosin tehty.

Niissä verkoston alueen kiinteistöissä, joissa ei ole ollut veden kulutusta häiriön aikana, pitää vettä juoksuttaa vielä reilusti ennen käyttöönottoa. Jos vesi haisee kloorilta, on juoksutusta jatkettava kunnes haju häviää. Lisäksi veden laatu on varmistettava näytteenotolla. Näytteenotosta voi olla yhteydessä Sysmän kuntaan ensi viikolla soittamalla kello 9 ja 15 välisenä aikana numeroon 044 713 4553.

Verkostoa huuhdeltiin torstaina kirkonkylän ja Suopelto-Päijätsalon alueella ja perjantaina Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan alueella. Juomavesi ja ruoan valmistukseen käytettävä vesi on edelleen keitettävä viiden minuutin ajan ennen käyttöä. Peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti.

Verkostosta otetaan näytteitä vielä veden laadun varmistamiseksi 17. tammikuuta alkaen. Saastuneesta vedestä oireita saaneita pyydetään ottamaan yhteyttä Sysmän sote-keskukseen ja viikonlopun aikana Akuutti24-päivystykseen.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 14.1.2022 kello 15.39.

Sysmän vesijohtoverkoston huuhtelujuoksutukset käyntiin – keittokehotus ja käyttökielto jatkuvat

Sysmän talousveden desinfiointi jatkuu – Pohjois-Sysmässä juoksutuksia, muutoin vesi on käyttökiellossa ja ainoastaan vessan voi huuhdella

Sysmäläiset raivostuivat pitkäksi venyvästä vesikatkoksesta – Palauteryöppy sai kunnan sulkemaan Facebook-sivujensa kommentoinnin