14.1. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Varmistettujen koronatartuntojen määrä jatkaa kasvuaan – nyt jo 28 prosenttia näytteistä antaa positiivisen vastauksen virukselle

Päijät-Soten alueella on varmistunut torstaina 284 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on pandemia-ajan korkeimpia päiväkohtaisia lukuja. Viikko sitten lauantaina uusia tartuntoja varmistettiin 289.

Sairaalahoidossa on 25 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Sairaalahoidon keskiarvo viimeisen viikon ajalta on 22 koronapotilasta päivässä.

Kaikkiaan varmistettuja tartuntoja on ollut Päijät-Soten alueella koko pandemian aikana 13 010. Näytteitä on otettu 237 288. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otettujen näytteiden keskiarvo on 874 näytettä päivässä. Otetuista näytteistä 28 prosenttia antaa tällä hetkellä positiivisen vastauksen koronavirukselle. Varmistuneita tartuntoja on ollut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 264 päivässä.

Ilmaantuvuusluku on nyt 1 468, kun se eilen oli 1 426. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut yhteensä Päijät-Soten alueella 59 ihmistä.

Päijät-Soten alueen yli 12-vuotiaista on nyt rokotettu 87,5 prosenttia. Tehosterokotteen on saanut 83,6 prosenttia yli 12-vuotiaista alueen asukkaista. Kaikkiaan rokotuksen on saanut 163 267 ihmistä, joista tehosterokotettuja on 156 012.

Viimesen seitsemän vuorokauden aikana Päijät-Soten alueella on annettu 17 476 rokoteannosta. Niistä ensimmäisiä annoksia on 461 ja tehosterokotteita 17 015.

Juttua täydennetty rokotustiedoilla 14.1.2022 kello 15.50.

"Poliittista teatteria", "Ravintolayrittäjän pahin vihollinen on Suomen valtio" – Puheet ravintoloiden mahdollisesta täyssulusta hämmentävät Lahdessa

Hallituksen koronapolitiikka muuttuisi uskottavammaksi, jos pääministeri palaisi johtamaan sitä

Päijät-Soten johtajaylilääkäri ennakoi, että sairaalahoitoa saattaa tarvita päivittäin 70–90 koronapotilasta – "Voi olla, että meilläkin pylväikkö menee katosta ylös"

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve kasvussa, kaksi uutta kuolemantapausta

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut