Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Sysmän vesijohtoverkoston huuhtelujuoksutukset käyntiin – keittokehotus ja käyttökielto jatkuvat

Sysmän vesijohtoverkosto on nyt desinfioitu ja verkostossa aloitetaan seuraavaksi huuhtelujuoksutukset vaiheittain, Päijät-Sote kertoo torstaina aamupäivällä lähettämässään tiedotteessa. Verkostoa on jouduttu desinfioimaan 6. tammikuuta sattuneen putkirikon vuoksi.

Ne kiinteistöt, jotka sijaitsevat Sysmässä Suopelto-Päijätsalon alueella voivat aloittaa veden juoksuttamisen verkoston huuhtelemiseksi desinfioimisaineesta.

Vettä on juoksutettava kaikista kiinteistössä sijaitsevista hanoista, kunnes vesi ei enää haise kloorilta ja se on väritykseltään kirkasta. Verkostosta voi irrota desinfioinnin vuoksi sakkaa veden sekaan, joka saattaa värjätä vettä. Juoksutuksen aikana saattaa esiintyä myös painevaihteluita. Tarkemmat ohjeet juoksutuksesta löytyvät Sysmän kunnan verkkosivuilta.

Kun juoksutus on tehty, vettä voi käyttää rajoituksin. Juomavesi ja ruoanvalmistukseen käytettävä vesi on keitettävä viiden minuutin ajan ennen sen käyttämistä. Ohjeet keittämiseen löytyvät Päijät-Soten verkkosivuilta.

Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan alueella vedenkäyttö on kielletty, sillä desinfioimisaineen vaikutusaika on edelleen menossa. Kaikki hanat on alueella pidettävä toistaiseksi suljettuna, ainoastaan vessan saa huuhdella.

Ensi viikolla otetaan uusia näytteitä, joilla varmistetaan desinfioinnin onnistuminen. Ennen kuin keittokehotus voidaan purkaa, on otettava kuitenkin vielä useampia näytteitä. Tällä hetkellä arvioidaan, että näytetulokset valmistuvat noin kahden viikon kuluttua.

Saastuneesta vedestä oireita saaneita pyydetään ottamaan yhteyttä Sysmän sote-keskukseen. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran perjantaina 14. tammikuuta kello 11 mennessä.

Sysmän talousveden desinfiointi jatkuu – Pohjois-Sysmässä juoksutuksia, muutoin vesi on käyttökiellossa ja ainoastaan vessan voi huuhdella

Sysmäläiset raivostuivat pitkäksi venyvästä vesikatkoksesta – Palauteryöppy sai kunnan sulkemaan Facebook-sivujensa kommentoinnin