13.1. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve kasvussa, kaksi uutta kuolemantapausta

Päijät-Soten alueella on varmistettu keskiviikkona 257 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidon tarve on kasvussa. Päijät-Hämeen keskussairaalassa on nyt 25 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta koronapotilasta, joista kaksi saa tehohoitoa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana sairaalahoidossa on ollut keskimäärin 21,6 koronapotilasta päivässä.

Uusia koronaan liittyviä kuolemantapauksia on viimeisen vuorokauden ajalta kirjattu kaksi. Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut koko pandemian aikana Päijät-Hämeessä 59 ihmistä.

Epidemian aikana on otettu yhteensä 236 393 koronavirusnäytettä, joista 12 726 on antanut positiivisen vastauksen virukselle. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 27,8 prosenttia on ollut positiivisia.

Koronatestissä käydään nyt muutaman viikon takaista ahkerammin. Viimeisen viikon aikana testissä on käyty keskimäärin 851 kertaa vuorokaudessa. Varmistuneiden tartuntojen keskiarvo seitsemän vuorokauden ajanjaksolta on 254 tapausta päivässä.

Ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan ja on nyt 1 426, kun se eilen vielä oli 1 405. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan koronatartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Päijät-Soten alueen yli 12-vuotiaista on rokotettu vähintään yhdellä rokoteannoksella 87,5 prosenttia. Tehosterokotteen saaneita on 83,5 prosenttia. Kaikkiaan yli 12-vuotiaita rokotettuja on Päijät-Soten alueella 163 158 henkeä, joista tehosterokotuksen saaneita on 155 842.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana on annettu 13 498 rokotetta. Näistä ensimmäisiä annoksia on 362 ja tehosterokotteita 13 136.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 14.36, Päijät-Sote on kertonut yhdestä uudesta kuolemantapauksesta. Täydennetty rokotustiedoilla kello 14.52.

Päijät-Hämeen koronaryhmä ei ottanut enää tällä viikolla kantaa lasten ja nuorten harrastustoimintaan, pohtii mahdollisia muutoksia rajoitustoimiin ensi viikolla

IL: Alakouluikäinen menehtyi koronaan Laihialla – koulussa tarjottiin kriisiapua

Mietitkö koronarokotteen ottamista walk-in-pisteellä, mutta et haluaisi jonottaa? – Katso tästä mihin aikaan Päijät-Soten rokotuspisteillä on väljintä

Uusien tartuntojen määrä korkea – ilmaantuvuusluku jo yli 1 400

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut