Ennakkoäänestys | Innokkaimmin äänestettiin Asikkalassa - vähiten ennakkoääniä annettiin Kärkölässä

Seuraamme tässä aluevaalien ennakkoäänestysaktiivisuutta. Päijät-Hämeen hyvinvointialueen kuntakohtaiset tiedot pääsee tarkastamaan täältä. Kaikki aluevaaleihin liittyvät jutut löytyvät täältä.

Tiistai 18.1.

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Ennakkoon äänensä antoi 25,9 prosenttia Päijät-Hämeen hyvinvointialueen äänioikeutetuista. Maakunnassa jäätiin hieman koko maan ennakkoäänestysprosentista, joka oli 26,4.

Eniten ääniä annettiin Asikkalassa, jossa 31,3 prosenttia äänioikeutetuista äänesti ennakkoon. Heikointa äänestysinto oli Kärkölässä, jossa ennakkoäänestysprosentti jäi 22,1 prosenttiin. Kaikissa hyvinvointialueen kunnissa naiset äänestivät miehiä enemmän ennakkoon.

Maanantai 17.1.

Maanantaina käytiin äänestämässä vilkkaasti ennakkoon. Äänensä kävi antamassa 7250 henkeä. Päivä oli vilkkain siihen mennessä.

Äänestämässä oli käynyt kaikkiaan 20,3 prosenttia äänioikeutetuista.

Naiset olivat maanantain päätyttyä käyneet äänestämässä miehiä enemmän. Naisista oli käyttänyt äänioikeuttaan 21,8 prosenttia, miehistä 18,3 prosenttia.

Sunnuntai 16.1.

Sunnuntaina äänestämässä kävi yhteensä 3772 henkeä. Ennakkoon on siten käynyt äänestämässä 16 prosenttia alueen äänioikeutetuista.

Sunnuntai oli ennakkoäänestyspäivistä siihen mennessä kaikkein hiljaisin.

Lauantai 15.1.

Lauantai oli suosittu äänestyspäivä Päijät-Hämeessä. Aluevaaleissa on maakunnassa äänestänyt 23 295 äänioikeutettua.

Kunnista kärjessä on edelleen Heinola, jossa uurnilla on käynyt 17,6 prosenttia äänioikeutetuista. Toisena on Sysmä 16,1 prosentilla ja jaetulla kolmannella sijalla lauantain jälkeen ovat Asikkala ja Padasjoki 14 prosentilla.

Laimeinta äänestysinto on edelleen Orimattilassa. Siellä ennakkoon on äänestänyt 1 527 henkeä eli 12,1 prosenttia kunnan äänioikeutetuista.

Perjantai 14.1.

Perjantaihin mennessä Päijät-Hämeen hyvinvointialueella ennakkoon oli äänestänyt 11,3 prosenttia alueen äänioikeutetuista eli 19 107 äänestäjää.

Innokkaimmin alueella ovat tähän mennessä äänestäneet heinolalaiset, heistä ennakkoäänensä on antanut 14 prosenttia. Kakkosena tulevat Sysmä ja Asikkala 13 prosentilla ja seuraavana Hartola 12,7 prosentilla. Laimeinta innostus on Orimattilassa, jossa vain 9,7 prosenttia on käynyt äänestämässä ennakkoon.

Torstai 13.1.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella äänestäneitä oli 7,5 äänioikeutetuista torstaina. Ääniä on annettu kaikkiaan 11980.

Torstaina äänensä kävi antamassa kaikkiaan 6662. Enemmistö heistä eli 3706 oli naisia. Miehiä oli 2956.

Vilkkaimmin oli äänestetty Heinolassa. Vähiten ääniä oli annettu Orimattilassa.

Keskiviikko 12.1.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueella äänestettiin aluevaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona 12. tammikuuta hyvin keskiverrosti muuhun maahan verrattuna. Alueen äänioikeutetuista asukkaista kävi keskiviikkona antamassa äänensä 5 998 ihmistä, joka on 3,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Alueella on yhteensä 169 178 äänioikeutettua, joista miehiä on 81 692 ja naisia 87 486. Naiset olivat miehiä aktiivisempia äänestäjiä ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. Naisista äänestämässä kävi 3,7 prosenttia ja miehistä 3,4 prosenttia äänioikeutetuista.

Innokkaimmin äänestämässä käytiin Heinolassa, jossa ennakkoon on nyt äänestänyt 4,6 prosenttia äänioikeutetuista. Vähiten ääniä annettiin ennakkoon Hollolassa, jossa vain 2,7 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä ensimmäisenä päivänä.

Lahdessa uunilla kävi avauspäivänä 3,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Koko maan äänestysprosentti oli 3,7 prosenttia. Ahkerimmin äänestettiin Etelä-Savossa, jossa uurnilla piipahti 4,8 prosenttia äänioikeutetuista.

Vähiten aluevaalit kiinnostivat Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella, jossa äänensä antoi ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä 2,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut