Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Sysmän talousveden desinfiointi jatkuu – Pohjois-Sysmässä juoksutuksia, muutoin vesi on käyttökiellossa ja ainoastaan vessan voi huuhdella

Sysmän talousveden puhdistaminen jatkuu edelleen ja vesi on käyttökiellossa. Ainoastaan vessan saa vetää, Päijät-Sote kertoo tiedotteessaan.

Syynä verkoston puhdistamiseen on ulosteperäinen saastuminen. Sysmän kunnan vesiverkostosta 8. tammikuuta otetussa näytteessä todettiin E.coli -bakteeria. Verkoston desinfiointi aloitettiin 9. tammikuuta ja se jatkuu edelleen vaiheistetusti. Ongelman aiheutti putkirikko, joka Ylen uutisen mukaan johtui kauhakuormaajan kauhan aiheuttamasta rouhaisusta. Vahinko tapahtui putkitöiden yhteydessä Sysmän keskustassa loppiaisena.

Saastuneen vesijohtoverkoston puhdistamisesta sukeutui Sysmässä iso urakka – "Prosessi voi kestää viikkojakin"

Tähän mennessä verkoston desinfiointi on edennyt suunnitelmien mukaan. Seuraavaksi alkavat veden juoksutukset Pohjois-Sysmän vesiosuuskunnan alueella. Juoksutuksia tehdään vaiheistetusti ja niiden täsmällisestä aloittamisesta tiedotetaan alueen asukkaita tekstiviestein. Tarkemmat ohjeet ja kartta juoksutusalueista löytyvät Sysmän kunnan verkkosivuilta.

Muilla verkon alueilla hanat on pidettävä suljettuina. Vessan voi kuitenkin huuhdella. Ohjeiden noudattaminen on tärkeää, jotta desinfiointi saadaan tehtyä kerralla kunnolla, ja jotta sitä ei tarvitse uusia.

Käyttökielto jatkuu siihen asti, kunnes desinfiointi on tehty kaikilla alueilla loppuun saakka. Saastuneesta vedestä oireita saaneiden on otettava yhteyttä Sysmän sote-keskukseen.

Seuraavan kerran asiasta tiedotetaan torstaina 13.1. kello 11 mennessä.