Mietitkö koronarokotteen ottamista walk-in-pisteellä, mutta et haluaisi jonottaa? – Katso tästä mihin aikaan Päijät-Soten rokotuspisteillä on väljintä

Päijät-Sotesta vinkataan, että koronarokotusten walk-in-pisteissä on väljintä aamuisin ja aamupäivisin. Sami Lettojärvi

ESS

Moni ottaisi koronarokotteen mielellään aikaistetusti ilman ajanvarausta, mutta ruuhkassa jonottaminen voi arveluttaa tai siihen ei ole aikaa.

Päijät-Soten tiedotteen mukaan koronarokotusten walk-in-pisteissä on väljintä aamuisin ja aamupäivisin, jolloin rokotteen voi saada lyhyellä jonotusajalla tai jopa kokonaan jonottamatta. Rokotuspisteiden sijainnit ja aukioloajat löytyvät Päijät-Soten verkkosivuilta.

Myös ajanvarauksella pääsee rokotettavaksi, mutta seuraavan kahden viikon ajanjaksolla varauskirjat ovat täynnä. Kahden viikon jälkeen varattavia aikoja on hyvin tarjolla.

Päijät-Sotesta muistutetaan, että rokotus antaa parhaan suojan vakavia tautimuotoja vastaan myös omikronvariantin kohdalla. Vakavat sairastumiset kuormittavat sairaanhoitoa ja vaikuttavat myös muiden sairauksien tutkimiseen ja hoitamiseen.

– Tähän jokainen alueen asukas voi vaikuttaa ottamalla rokotuksen. Rokottaminen vähentää oleellisesti sairaalajaksojen määrää ja siten auttaa terveydenhuollon selviytymistä, tiedotteessa sanotaan.

Ajanvarauksettomaan rokotuspisteeseen voi tulla ainoastaan terveenä ja oireettomana. Henkilötodistus on otettava mukaan. Henkilöllisyyden voi todistaa myös ajokortilla tai kelakortilla. Asiointia nopeuttaa, jos rokotettavalla on mukanaan puhelimessa tai tulostettuna Omakannan rokotustodistus.

Aikatauluja suunniteltaessa on hyvä huomioida, että rokotuksen jälkeen pitäisi istua 15 minuuttia seuranta-aika.

Uusien tartuntojen määrä korkea – ilmaantuvuusluku jo yli 1 400

Miksi 5–11-vuotiaita ei rokoteta kouluilla?

Asikkalan walk-in-rokotuspiste muuttaa

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut